Wim de Ridder

We kunnen allemaal wel een tijd zonder eten, maar langer dan een week zonder water is niet mogelijk. Of toch wel? Wim de Ridder, vertelt bij Jinek aan tafel dat hij niet eet en drinkt. Hij leeft van levensenergie.

Wim is samen aan tafel met Tim den Besten. In Tims’ nieuwe serie, De Outsiders, gaat hij op zoek naar de mensen die leven 'buiten de samenleving'. Zijn eerste gedachten over Wim: “Sorry, maar dit kan niet. Je kan misschien lang zonder eten, maar vocht heb je gewoon nodig. Maar nu geloof ik hem wel. Ik heb gecheckt of hij ergens koekjes verstopt heeft, maar dat is niet zo.”

Breatharianism

“Vijf maanden zonder eten en drinken?”, reageert Eva verbaast op Wim. “Je moet dit aan ons uitleggen. Je ziet er gezond uit en het gaat volgens mij goed met je. Je bent fit. Hoe kan dat? ”

Article continues after the ad

Wim, die zichzelf nu Brahman Menor noemt, komt uit de bodybuilding wereld. “Na de bodybuilding wereld werd ik heel bewust van wat eten met mij deed. Alle diëten geprobeerd, vegetarisch, veganistisch, met alleen vloeistoffen, en overal bleef ik afvallen.”

Hij ontmoette iemand die zich bij het breatharianism had aangesloten: mensen die de koelkast bij het grofvuil hebben gezet en alleen nog leven van levensenergie. Wim is na wat onderzoek zelf ook gaan leven zonder eten en drinken. Zijn langste periode zonder deze basisbehoeftes? Vijf hele maanden!

Drie uur slaap

Maar regelmatig eten en drinken afzweren is niet het enige. Wim slaapt gemiddeld vier uur in de week. Niet per nacht, maar per week! Hij rust drie uur per nacht uit, maar slaapt dan niet.

Jinek scoorde gisteravond alweer iets beter, na de kijkcijferdip van de afgelopen week. Op1 staat nog steeds voor in de talkshow-battle. Superguide-redacteur Robin legt uit waarom Jinek beter is dan Op1.

De Outsiders is elke donderdag om 21.45 uur te zien op NPO 3.

Jinek is elke werkdag om 22:10 uur te zien op RTL 4.