Fotograaf
Felix Mooneeram/Unsplash
Bioscoop

De bioscopen gaan naar alle waarschijnlijkheid vanaf deze week weer een poosje dicht. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen rondom (of in?) het kabinet.

Article continues after the ad

"Het kabinet wil strengere maatregelen nemen in de strijd tegen het coronavirus", aldus RTL Nieuws. En bioscoopgangers zijn dan weer op hun eigen thuisbioscopen aangewezen... "Het gaat bijvoorbeeld om het beperken van de groepsgrootte en het tijdelijk sluiten van musea, bioscopen en theaters."

Hoe? Wat? Wanneer?

De maatregelen worden vandaag nog verder aangescherpt door Rutte en co. Morgen geven hij en minister De Jonge dan weer een 'echte' persconferentie, geen 'oploopje' zoals vorige week. Naar alle waarschijnlijkheden horen we dan dat de extra maatregelen vanaf donderdag gelden. "In de huidige plannen gaan musea, bibliotheken, bioscopen en theaters in ieder geval voor twee weken dicht. Ook zal het maximumaantal mensen dat samen op straat mag verder worden verlaagd, van 4 naar 2. De strengere maatregelen gaan waarschijnlijk vanaf donderdag in."


Bioscopen

En dat is weer een forse klap voor de bioscoopbranche, die het toch al niet makkelijk had nu steeds meer studio's hun films (begrijpelijk) uit de onzekere zalen halen om ze dan maar direct on demand beschikbaar te stellen. Nou, om er toch maar het beste van te maken: wij vertelden je eerder wat je deze maand allemaal mag verwachten op Netflix. Benieuwd naar het andere streamingaanbod? Check hier waar Ziggo, Disney+, Amazon Prime en Pathé Thuis mee komen in november!