De Franse thriller Elle van regisseur Paul Verhoeven gaat vanaf donderdag weer in zeven bioscopen draaien, nadat de film maandag werd bekroond met twee Golden Globes.

Article continues after the ad

Dat heeft distributeur Independent Films maandag gemeld. Elle zal in theaters in Haarlem, Den Bosch, Zwolle, Enschede, Amsterdam, Breda en Hoorn weer te zien zijn.

Golden Globes-winnaar

Tegen de verwachtingen in won Verhoeven met zijn film de prijzen voor beste buitenlandse film en beste actrice (Isabelle Huppert). Elle gaat over een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter. Het is de eerste film van de 78-jarige regisseur in tien jaar tijd. Elle ging vorige jaar in première op het festival van Cannes en werd daar lovend ontvangen.

Verhoeven stelde na de uitreiking van de prijzen dat hij zeer verrast was. Het was de eerste maal dat de Nederlander zo’n grote Amerikaanse onderscheiding in de wacht sleepte. Bekijk hieronder het interview dat René Mioch direct na afloop had met de oprecht verraste Verhoeven.

La La Land

Independent Films is ook de distributeur van de musical La La Land, met zeven beeldjes de grote winnaar van de Golden Globes. De film met Ryan Gosling en Emma Stone draait op dit moment in negentig bioscopen. En na de Globe-zege gaan sommige theaters de film vaker en op betere tijdstippen draaien. La La Land werd eerder door de Nederlandse filmcritici ook al uitgeroepen tot beste bioscooptitel van het jaar.