Donderdag, bioscoopdag! Wij zetten de vier opmerkelijkste filmreleases voor je op een rij, zodat jij (en je bioscoopbroek) lekker naar het witte doek kunnen gaan turen, of juist niet.

Article continues after the ad

A Ghost Story

We beginnen met de beste film van deze week: A Ghost Story. Geen griezelfilm, maar een filosofisch getint drama over vergankelijkheid. Klinkt een beetje zwaar op de hand, maar dat is het niet. Sterker nog, een recent overleden Casey Affleck die terugkeert naar zijn vrouw Rooney Mara als een in wit laken gehuld spook heeft bijna iets komisch.

Justice League

Hier zat superheld-liefhebbend Nederland al een tijdje op te wachten. Justice League is een vooruitgang op Batman v. Superman, maar een klassiekertje? Nou, nee. Wil je vermaakt worden en ga je prima op gespierde superhelden die buitenaardse broedsel kapot beuken, dan is de film wel een bioscoopbezoekje waard. Kon je Batman v. Superman maar moeilijk verteren, dan is een on demand-sessie aan te raden.

Suburbicon

Een film van George Clooney, met Matt Damon in de hoofdrol. In theorie klinkt het geweldig, in de praktijk valt het toch wat tegen. Damon en zijn gezin worden geterroriseerd door een stel maffiosi. Al snel vallen de lijken bij bosjes in de ooit zo rustige omgeving. George Clooney stofte voor Suburbicon een oud scenario van de broertjes Coen af en voegde er een waargebeurde verhaallijn over racisme aan toe. Het resultaat is even ongemakkelijk als onevenwichtig.

Happy End

We sluiten het af rijtje af met Happy End van de Oostenrijkse filmveteraan Michael Haneke. De film vertelt het verhaal van de familie Laurent; een stel rijke Fransen die zich niet bewust zijn van het drama dat zich afspeelt in de migrantenkampen rondom hun huis in Calais. Haneke’s nieuwe film is een verdienstelijk stukje cinema, maar voelt bij tijd en wijle toch wat onsamenhangend aan.