Hopelijk heb je je bioscoopbroek uitgewassen, want alle vijf filmtips zijn deze week in ieder geval een ochtendkaartje waard.

Article continues after the ad

Battle of the Sexes

Voormalig tenniskampioen Bobby Riggs daagt tennisspeelster Billie Jean King uit tot een wedstrijdje om te bewijzen dat mannen beter zijn dan vrouwen. Vrij simpel opgezet, maar fantastisch uitgewerkt. Dit waargebeurde verhaal wordt met humor en inzicht verteld op een manier die ook de niet-sporters onder ons zal boeien. Verwacht daarnaast wat Oscar-aandacht voor Emma Stone en haar tegenspeler Steve Carell. 

6 Below

Snowboarder Eric LeMarque (Josh Hartnett) vecht tegen onderkoeling, wanneer hij buiten de piste verdwaalt. Dagenlang moet hij zien te overleven. Meeleven met Eric is echter niet zo makkelijk: zijn zakje cocaïne lijkt namelijk belangrijker dan zijn overlevingsdrang. Ook voelt het allemaal wat geforceerd aan. De bijrol van Miro Sorvino helpt in dat geval niet.

An Inconvenient Sequel: Truth To Power

Een dikke tien jaar geleden was An Inconvenient Truth een broodnodige wake-up-call voor veel mensen die dachten dat het wel los zou lopen met die klimaatverandering. Helaas hoef je maar naar het Witte Huis te kijken om te merken dat die struisvogelpolitiek nog steeds welig tiert. Dat los je niet op met nóg een documentaire, maar elke winst bij de bewustwording is meegenomen. Een interessante update over een zaak van leven en dood.

THANK YOU FOR YOUR SERVICE

Drie militairen keren terug van hun missie in Irak. Ze proberen hun normale leven op te pakken, maar worden achtervolgd door traumatische herinneringen. Het klinkt alsof we deze film al 30 keer eerder hebben gezien, maar de realiteit is (verrassend genoeg) anders. Een verdienstelijk geacteerd drama over de emotionele impact van oorlog. Thank You For Your Service grijpt naar cliché’s, maar zonder dat het al te vervelend wordt.

WONDER

Na The Perks of Being a Wallflower en Beauty and the Beast is regisseur/schrijver Stephen Chbosky terug met Wonder. De jonge Auggie Pullman heeft talloze operaties gehad aan zijn gezicht en wordt daarmee gepest op school. Net als zijn twee voorgangers neigt Wonder ook naar het over-the-top sentimentele. Toch zet Chbosky ook hier weer een verdienstelijke film neer, die liefhebbers van tranentrekkers en klassieke Oscar-filmpjes ongetwijfeld zullen waarderen.