De Slag om de Schelde

De spectaculaire oorlogsfilm De Slag om de Schelde haalde helaas géén grootse bioscooppremière door de coronacrisis. Binnenkort is de spannende film wél te zien op Netflix!

De Slag om de Schelde draait nog in de bioscoop maar Netflix heeft vandaag bekendgemaakt dat de Nederlandse oorlogsfilm vanaf 15 oktober te streamen is.

De Slag om de Schelde volgt verschillende jonge mensen in het bezette Zeeland. Collaborateur Marinus (Gijs Blom) die aan de zijde van de Duitsers vecht, verzetslid Teuntje (Susan Radder) en de Britse piloot William (Jamie Flatters). Door hun verschillende ervaringen krijgen kijkers een gelaagd beeld van de Tweede Wereldoorlog, hoewel de spectaculaire actiescènes de hoofdrol krijgen.

Article continues after the ad

De Slag om de Schelde op Netflix

De Slag om de Schelde is minder bekend dan bijvoorbeeld Operatie Market Garden, maar was wel essentieel voor de Tweede Wereldoorlog. De stad Antwerpen was al bevrijd van de Duitsers, maar vrachtschepen konden niet aanleggen in de haven omdat de Duitsers de Schelde nog beheersten.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Door een keiharde strijd van Britse, Canadese, Poolse en Noorse soldaten werd de belangrijke bevoorradingsroute veroverd.

De Slag om de Schelde is vanaf 15 oktober te zien op Netflix. Het aanbod van oorlogsfilms op Netflix is natuurlijk sowieso behoorlijk uitgebreid, maar deze nieuwe Nederlandse film is een schitterende aanvulling.