Van schokkende true crime-titels tot zwartgallige romcoms

Of je nu van superhelden, sciencefiction of true crime houdt: Netflix heeft voor iedere seriejunk wat wils. Wij zetten de beste (lees: meest verslavende) Netflix Originals voor je op een rijtje!

Making a Murderer

Netflix heeft inmiddels een flinke hoeveelheid true crime-series in de catalogus staan, van klassiekers als The Staircase tot recente WTF-titels als Evil Genius. Maar het begon allemaal met Making a Murderer. Hierin wordt Steven Avery beschuldigd van de moord op Teresa Halbach. Maar heeft hij het echt gedaan of is hij het slachtoffer van een sinister complot? Misschien wel de belangrijkste serie die Netflix ooit heeft gemaakt.

Jessica Jones

De samenwerking tussen Marvel en Netflix heeft al verschillende toffe series opgeleverd, zoals Daredevil en The Punisher. Maar als we moeten kiezen, is Jessica Jones onze favoriet. Hierin volgen we een cynische detective die beschikt over bijzondere superkrachten. Met Krysten Ritter in de titelrol en David Tennant als de sadistische superschurk Kilgrave is dit het duisterste hoekje in het Marvel-universum dat momenteel op tv te vinden is.

Narcos

Wagner Moura zette als de even charismatische als meedogenloze Pablo Escobar een van de beste schurken van deze eeuw neer. Jammer genoeg stak de rest van de cast, waaronder Pedro Pascal en Boyd Holbrook als de stoere DEA-agenten, wat bleekjes af bij dit acteerkanon. Toch heeft Narcos zijn plek in dit rijtje dubbel en dwars verdiend. We kijken dan ook alweer uit naar het volgende seizoen, Narcos: Mexico!

Better Call Saul

In deze spin-off van de misdaadhit Breaking Bad volgen we de avonturen van Jimmy McGill, een louche advocaat die steeds verder afglijdt in de onderwereld. Het weergaloze acteerwerk van hoofdrolspelers Bob Odenkirk en Rhea Seehorn en de vlijmscherpe dialogen van Breaking Bad-schrijver Vince Gilligan maken dit de beste dramaserie die momenteel op Netflix staat. Voeg daarbij een flinke portie misdaad en een gezonde dosis zwarte humor, en je waant je in de seriehemel.

Stranger Things

Stranger Things is een ode aan de sciencefiction- en horrorfilms van de jaren 80, vooral het werk van regisseurs als Steven Spielberg (E.T. the Extra-Terrestrial) en John Carpenter (Halloween). Het verhaal draait om een aantal scholieren dat de verdwijning onderzoekt van hun klasgenootje. Daarbij stuiten ze op interdimensionale monsters, gestoorde wetenschappers en een meisje met telepathische krachten. De loeiende synthesizersoundtrack en Beetlejuice-ster Winona Ryder maken het 80s feestje compleet!

The Crown

In The Crown staat het leven en werk van Koningin Elizabeth centraal. Netflix mikte op een kwaliteitsserie en dat is gelukt ook. Dankzij het fraaie camerawerk en de oogstrelende decors waan je je op Windsor Castle. Maar dit historische drama komt pas echt tot leven dankzij de geweldige cast, met Claire Foy als de Britse vorstin en mooie bijrollen van topacteurs als John Litgow en Michael C. Hall.

Mindhunter

Dat regisseur David Fincher wel raad weet met moordlustige psychopaten, bewees hij al met de bloedstollende thriller Se7en. In de misdaadserie Mindhunter volgt hij Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany),twee FBI-agenten die onderzoek doen naar seriemoordenaars. Maar dat is uiteraard niet zonder gevaar… Mindhunter is een duistere psychologische thriller, die ook nog eens is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een tweede seizoen verschijnt gelukkig later dit jaar!

The End of the F***ing World

In deze heerlijk zwartgallige romcom worden twee buitenbeentjes op elkaar verliefd. Hij is een bloeddorstige psychopaat, zij een hondsbrutale puber. Samen besluiten ze van huis weg te lopen, maar het duurt niet lang voordat er bloed vloeit. Ondanks dat je deze misfits niet als buren wilt hebben, raak je toch aan ze gehecht. Dat is helemaal te danken aan Alex Lawther (Black Mirror) en Jessica Barden (Penny Dreadful), twee jonge acteurs waar we ongetwijfeld nog heel veel van gaan horen!

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.