Of je nu van superhelden, sciencefiction of true crime houdt: Netflix heeft voor iedere seriejunk wat wils. Wij zetten de beste (lees: meest verslavende) Netflix Originals voor je op een rijtje!

Article continues after the ad

Making a Murderer

Netflix heeft inmiddels een flinke hoeveelheid true crime-series in de catalogus staan, van klassiekers als The Staircase tot recente WTF-titels als Evil Genius. Maar het begon allemaal met Making a Murderer. Hierin wordt Steven Avery beschuldigd van de moord op Teresa Halbach. Maar heeft hij het echt gedaan of is hij het slachtoffer van een sinister complot? Misschien wel de belangrijkste serie die Netflix ooit heeft gemaakt.

Jessica Jones

De samenwerking tussen Marvel en Netflix heeft al verschillende toffe series opgeleverd, zoals Daredevil en The Punisher. Maar als we moeten kiezen, is Jessica Jones onze favoriet. Hierin volgen we een cynische detective die beschikt over bijzondere superkrachten. Met Krysten Ritter in de titelrol en David Tennant als de sadistische superschurk Kilgrave is dit het duisterste hoekje in het Marvel-universum dat momenteel op tv te vinden is.

Narcos

Wagner Moura zette als de even charismatische als meedogenloze Pablo Escobar een van de beste schurken van deze eeuw neer. Jammer genoeg stak de rest van de cast, waaronder Pedro Pascal en Boyd Holbrook als de stoere DEA-agenten, wat bleekjes af bij dit acteerkanon. Toch heeft Narcos zijn plek in dit rijtje dubbel en dwars verdiend. We kijken dan ook alweer uit naar het volgende seizoen, Narcos: Mexico!

Better Call Saul

In deze spin-off van de misdaadhit Breaking Bad volgen we de avonturen van Jimmy McGill, een louche advocaat die steeds verder afglijdt in de onderwereld. Het weergaloze acteerwerk van hoofdrolspelers Bob Odenkirk en Rhea Seehorn en de vlijmscherpe dialogen van Breaking Bad-schrijver Vince Gilligan maken dit de beste dramaserie die momenteel op Netflix staat. Voeg daarbij een flinke portie misdaad en een gezonde dosis zwarte humor, en je waant je in de seriehemel.

Stranger Things

Stranger Things is een ode aan de sciencefiction- en horrorfilms van de jaren 80, vooral het werk van regisseurs als Steven Spielberg (E.T. the Extra-Terrestrial) en John Carpenter (Halloween). Het verhaal draait om een aantal scholieren dat de verdwijning onderzoekt van hun klasgenootje. Daarbij stuiten ze op interdimensionale monsters, gestoorde wetenschappers en een meisje met telepathische krachten. De loeiende synthesizersoundtrack en Beetlejuice-ster Winona Ryder maken het 80s feestje compleet!

The Crown

In The Crown staat het leven en werk van Koningin Elizabeth centraal. Netflix mikte op een kwaliteitsserie en dat is gelukt ook. Dankzij het fraaie camerawerk en de oogstrelende decors waan je je op Windsor Castle. Maar dit historische drama komt pas echt tot leven dankzij de geweldige cast, met Claire Foy als de Britse vorstin en mooie bijrollen van topacteurs als John Litgow en Michael C. Hall.

Mindhunter

Dat regisseur David Fincher wel raad weet met moordlustige psychopaten, bewees hij al met de bloedstollende thriller Se7en. In de misdaadserie Mindhunter volgt hij Holden Ford (Jonathan Groff) en Bill Tench (Holt McCallany),twee FBI-agenten die onderzoek doen naar seriemoordenaars. Maar dat is uiteraard niet zonder gevaar… Mindhunter is een duistere psychologische thriller, die ook nog eens is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Een tweede seizoen verschijnt gelukkig later dit jaar!

The End of the F***ing World

In deze heerlijk zwartgallige romcom worden twee buitenbeentjes op elkaar verliefd. Hij is een bloeddorstige psychopaat, zij een hondsbrutale puber. Samen besluiten ze van huis weg te lopen, maar het duurt niet lang voordat er bloed vloeit. Ondanks dat je deze misfits niet als buren wilt hebben, raak je toch aan ze gehecht. Dat is helemaal te danken aan Alex Lawther (Black Mirror) en Jessica Barden (Penny Dreadful), twee jonge acteurs waar we ongetwijfeld nog heel veel van gaan horen!

Zin in meer Netflix Originals? Bekijk dan dit lijstje met de 8 beste Netflix Original-films van 2018!