Bill Cosby van The Cosby Show

Bill Cosby is net vrijgelaten uit de gevangenis, maar even bijkomen doet hij niet. The Cosby Show-acteur werkt aan een nieuwe serie over zichzelf en stapt weer op de bühne.

Dat vertelde zijn manager Andrew Wyatt in een gesprek met TMZ. Ondanks alle backlash over de vrijlating claimt Andrew dat ‘de wereld Mr. Cosby wil zien’. De komiek is van plan om zijn verhaal te doen. Er zouden al verschillende comedyclubs geïnteresseerd zijn in de show. Bill wil het stand-up optreden ook in gevangenissen, scholen en buurtcentra opvoeren.

Opnames al begonnen

En daarmee is Bill nog niet klaar. De 83-jarige wil ook een docuserie maken over zijn leven. Die zou bestaan uit vijf delen en volgt zijn veroordeling en uiteindelijke vrijlating. Daarvoor gaat Bill Cosby de komende tijd in gesprek met meerdere partijen. De opnames met familie en vrienden zijn al wel begonnen.

Article continues after the ad

Veroordeling Bill Cosby

Bill werd eind 2018 veroordeeld tot een celstraf van drie tot tien jaar vanwege seksueel misbruik van oud-medewerker Andrea Constand. Deze veroordeling zorgde ervoor dat veel meer vrouwen naar buitenkwamen met hun ervaringen met Bill Cosby. Zij zouden hem ook beschuldigen van verkrachting. Achteraf schrapte het Hooggerechtshof zijn veroordeling, omdat het proces oneerlijk is verlopen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.