Acteur Bilal Wahib

Bilal Wahib kwam afgelopen maart in opspraak nadat hij een minderjarige jongen had aangemoedigd om zijn geslachtsdeel te tonen tijdens een livestream op Instagram. De acteur en rapper werd aangehouden door de politie en verschillende partijen zeiden de samenwerking met hem op. Volgens zijn advocaat ging het ‘om een domme grap, waar hij ontzettend veel spijt heeft van heeft’. Vanavond werd Wahib in de talkshow Op1 voor het eerst zelf geïnterviewd over deze geruchtmakende zaak.

Excuses

Mijn excuses aan de jongen en zijn familie”, zei Bilal Wahib. “Ik wil niet alleen mijn excuus aanbieden aan hen, maar aan heel Nederland.” De acteur stelde dat hij op het moment zelf niet besefte dat hij fout bezig was. “Ik was eigenlijk het baby’tje van Nederland, maar ik heb het zelf verpest.” Volgens hem ging het nog altijd om een uit de hand gelopen grap. “Het is een hele domme manier van humor hebben”, aldus Wahib.


Rechtszaak

Natuurlijk werd ook gevraagd hoe het met het slachtoffer ging. Bilal Wahib stelde echter dat hij op verzoek van de familie daar niet te veel over kwijt wilde. Hij deed nog wel een oproep aan de jongen om contact met hem op te nemen, zodat Wahib persoonlijk zijn excuses kan maken. Verder vertelde de acteur dat hij, ondanks dat er geen aangifte is gedaan, nog altijd rekening houdt met een mogelijke rechtszaak.

Article continues after the ad

Verontwaardiging

Eerder dit jaar zou Bilal Wahib al te gast zijn bij Beau. Dat leidde tot grote verontwaardiging en woedende reacties aan het adres van de talkshow. Uiteindelijk werd op verzoek van de familie van de minderjarige jongen toch door RTL besloten om af te zien van het omstreden interview.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.