Nicol en Peter Gillis

Bijna de helft van een representatieve groep Nederlanders wil familie Gillis-realityserie Massa is Kassa (SBS6) van de buis en daar is big boss Peter niet bepaald blij mee: "Het verbaast me". Catastrofe!

Veronica Superguide liet een uitgebreid, representatief en onafhankelijk kijkersonderzoek uitvoeren onder Nederlanders door onderzoeksbureau Ipsos. Lees hier alle conclusies uit Het Grote Kijkonderzoek. Een van de resultaten? Peter en zijn veelbesproken hatseflats-vriendin Nicol staan op één bij programma's die Nederland liever ziet ophoepelen.

Deze programma's vinden jullie het slechtst:

Article continues after the ad


Peter Gillis is verbaasd

Het gaat om bijna de helft van de respondenten (49%). In iedere leeftijdscategorie zijn er grote groepen Gillis-haters, maar vooral de 55-plussers behoren tot de grootste criticasters. Dat leidt bij vakantieparkenbaron Peter Gillis zelf tot ongeloof. Hij vermoedt, enig zelfvertrouwen is hem niet vreemd, dat er stiekem een heleboel mensen jaloers op hem zijn. “Het verbaast me dat met name de 55-plussers mij liever van tv zien verdwijnen. Ik heb namelijk veel fans in die leeftijdscategorie."

Hoe ken da nou?

"Het is niet zo dat ik alleen in het zuiden van het land populair ben", aldus de meest bourgondische Brabo van de Nederlandse TV. Hij ontmoet overal in Nederland uitzinnige fans die 'hatseflats' en 'catastrofe!' roepen. "Ik was onlangs in Amsterdam en toen sprongen de mensen bijna voor mijn auto om foto’s te maken."

TV winnen? 

Ter ere van Het Grote Kijkonderzoek geven we een paar hele vette prijzen weg, waaronder een 55 inch 4k OLED tv van LG. Meedoen kan hier

LG tv, een popcornmaker en soundbar winactie


Het Grote Kijkonderzoek van Veronica Superguide werd uitgevoerd door bureau Ipsos onder een representatieve groep van ruim duizend Nederlanders tussen de 18 en 74 jaar. Voor het volledige Kijkonderzoek check je de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf dinsdag in de winkels ligt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.