Ruud Benard in Jinek

Niet alleen Angela de Jong gruwelt van de nieuwe Big Brother-editie; ook OG-deelnemer Ruud 'effe knuffelen' Benard zit er niet bepaald vrolijk naar te kijken. Hij schuift zijn felle mening niet onder stoelen of banken.

Article continues after the ad

"Dit heeft niks met Big Brother te maken", laat hij weten aan het AD. "Ik herken het helemaal niet. Er is zoveel veranderd."

Big Brother 2.0

Er is veel veranderd. De kandidaten krijgen nu allerlei (geheime) opdrachten en er zijn 'proeven'. "Wij hadden alleen maar weekopdrachten", blikt Ruud terug. "Konden we producten verdienen. Nu zie je mensen allemaal rare fratsen uithalen. Om op te vallen. Bewust van de camera’s, denk ik." De cultheld noemt dit "onnatuurlijk gedrag", maar "daar gaat het publiek op den duur doorheen prikken".

Eenvoud

De bekende Brabander pleit voor meer eenvoud in het spel. "We hebben gezien tijdens coronatijd dat eenvoud heel mooi kan zijn. Dat was toen ook zo. Een bakkie thee zetten, beetje kaarten. Het hoeft allemaal niet zo spectaculair en sensationeel te zijn. Nu wordt alles uit de kast gehaald om het aantrekkelijk te maken. Erg overdreven en onrustig." Ruud zit de komende weken dus niet aan de buis gekluisterd. "Ik kan er niet zo goed naar kijken. Is Big Brother-onwaardig. Ik zal het wel zien, maar dan af en toe tijdens het zappen."


Wil je geen moment missen van Big Brother 2021? Kijk dan hier naar de livestreams.