Big Brother Jill blikt met Liese en Nick terug op haar deelname

Na vrijwillige exits, babynieuws en een hoop plottwisten vertrekken de laatste bewoners vanavond uit het Big Brother-huis. Eerst blikken de finalisten terug op hun deelname en vooral Jill is niet te spreken over haar eerste dagen als kandidaat. “Gênant.”

Aan het ANP vertelt de speelse blondine vanuit het Big Brother-huis dat ze meer haarzelf durft te zijn door het realityprogramma. “Als ik nu terugkijk naar de eerste dagen zou ik graag mezelf even willen zeggen dat ik me niet zo aan hoef te stellen. Gênant, maar ik was zo onzeker en dat was helemaal niet nodig.” Ze heeft een mooie boodschap geleerd in het huis van de ‘dictator’. “Gewoon lekker jezelf zijn, dan komt alles goed.”

Totale afzondering

Vlaming Liese is de enige overgebleven oorspronkelijke bewoner die 31 december het huis in kwam en kijkt ook terug op een mooie tijd. “We zijn totaal afgezonderd van de buitenwereld en moeten allerlei opdrachten en spellen doen terwijl we elkaar eerst helemaal niet kenden. Dit is een enorm avontuur en dat ga ik het meeste missen.

Article continues after the ad

Geen corona

De bewoners kregen na hun intrek in het huis niks meer mee van de buitenwereld. Geen mondkapjes, geen avondklok en geen afstand houden. Liese vond dat geweldig. “Gewoon even honderd dagen niet aan corona denken, dat is echt een feestje.” Ook Jill genoot van de afzondering. “Ik vond het heerlijk om geen telefoon te hebben, even geen gezeur van de buitenwereld met wat er allemaal gaande is.

Hechte vriendschappen

Door die afzondering zijn vriendschappen voor het leven ontstaan, vertelt mede-finalist Nick. “Ik heb mij in de afgelopen tien jaar best wel afgesloten, maar hier is mijn muur gevallen. Je bent de hele tijd samen en dat was eigenlijk supertof.” Helaas moesten zijn beste maatjes Naomi en Michel vlak voor de finale het huis verlaten.

Wil jij net als de bewoners ook terugblikken op het Big Brother-avontuur van 2021? Check hier de 11 beste momenten.

De finale van Big Brother zie je vanavond vanaf 21:30 uur op RTL5 of Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: