Jerrel, Big Brother, interview Rumag

Het is morgen alweer een week geleden dat de veelbesproken Big Brother-kandidaat Jerrel de villa moest verlaten. Vandaag blikt hij in een video op de Instagram van Rumag terug op het experiment en dan vooral de nasleep ervan.

Article continues after the ad

Hij zat er slechts twee weken in, maar zijn deelname is duidelijk niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Bedreigingen 

Zijn vriend Jovanni liet eerder al aan weekblad Story doorschemeren dat hij behoorlijk wat haat over zich heen kreeg toen Jerrel nog in het programma zat. "Ik word nu elke dag bedreigd. Dat varieert van mensen die me dood wensen tot berichten dat ze mij in elkaar komen slaan", vertelde hij openhartig. "Als hij zou weten dat onze veiligheid in het geding is, dan zou Jerrel meteen het huis uitgaan. Hij heeft altijd gezegd dat als het tot dit soort dingen zou leiden, het voor hem niet meer hoeft. Als ik hem zou kunnen bereiken om hem alles te vertellen, dan zou hij meteen naar huis komen."

Geen reactie van productie

En Jerrel zou inderdaad direct zijn koffers hebben gepakt. Alleen één probleempje: het productieteam heeft hem er nooit over verteld. "Nee, ik neem het ze niet kwalijk", reageert hij nu op de vraag of hij is ingelicht. "Maar de eerste week zat ik echt niet lekker in mijn vel en toen ben ik vaak naar de dagboekkamer gelopen om daar uit te huilen. Ik heb toen gezegd van: 'als dat zo is, wil ik per direct zelf het programma verlaten'. Alleen daar is nooit meer feedback op gekomen."

60 haatreacties per 5 seconden

Het was dan ook een rare gewaarwording toen hij weer buiten stond. "Ik kreeg in de show alleen maar te horen: 'denk aan die zes jaar die we samen hebben doorgemaakt' Punt. Dat was het." Uiteindelijk bleek er wel meer aan de hand, en dat kwam best als een shock. "Ik zal die app zelf nooit openen, maar op Twitter - heb ik van mijn vriend begrepen - waren er iedere 5 seconden 60 haatreacties en doodsbedreigingen richting mij, mijn vriend en mijn vrienden."

Heftige tijd voor allebei

Vooral bij zijn vriend ging dat niet in de koude kleren zitten. "Ik zag gewoon aan zijn gezicht dat hij helemaal onder de stresspuisten zat en dat hij zich niet echt gezond voelde. Hij is er wel echt aan onderdoor gegaan. Dat vind ik echt zielig, want nogmaals: ik kies ervoor en hij niet", aldus Jerrel, die toch wel opgelucht is om nu weer thuis te zijn.

Beluister hieronder het hele interview met Jerrel terug waarin hij het o.a. ook nog over zijn 'concurrent' Michel heeft.


Big Brother is iedere doordeweekse dag om 21:30 uur te zien op RTL5 of 24/7 via de livestream op Videoland.