Fotograaf
Michel Schnater/RTL
Peter Van de Veire en Geraldine Kemper

Vanavond begint de moeder aller realityseries weer en dan hebben we het natuurlijk over Big Brother. Nieuw in deze vernieuwde reeks: kandidaten die de liefde met elkaar willen bedrijven, moeten eerst een duimpje omhoog geven richting de camera!

Article continues after the ad

Meer weten over de aftrap? Bereid je voor met deze 7 dingen die je moet weten over de nieuwe reeks Big Brother en maak hier kennis met de nieuwe kandidaten.

Of, nou ja, camera's, want het zijn er maar liefst 115. Voordat bewoners seks met elkaar willen hebben, moeten ze dus eerst hun duim opsteken naar een van die 115 camera’s. Dit zegt producent Jeroen Compeer in een interview met de Volkskrant. Met de kwestie De Villa nog in ons achterhoofd, is dat natuurlijk een logische regel. "We willen nooit hoeven te twijfelen, als makers: is dit verantwoord, moeten we dit laten doorgaan?", aldus Compeer.

Wederzijdse toestemming

Eind 2017 werd in Spanje een bewoonster van het Big Brother-huis hoogstwaarschijnlijk verkracht door een andere bewoner, tegen wie nu een rechtszaak loopt. De twee hadden eerder vrijwillig seks gehad waardoor de makers niet ingrepen bij de vermeende verkrachting. Vorig jaar nam de Zweedse Big Brother daarom al het initiatief om met duimpjes te gaan werken om wederzijdse toestemming te checken. Die regel neemt de Nederlands-Belgische editie nu over.


Nog meer regels!

En hoe zit het eigenlijk met drank? Nou, het is er wel, maar met mate. "Er is hooguit wijn of een biertje, in principe alleen in het weekend, na zeven uur ’s avonds. Of als er een klein feestje te vieren is, doordeweeks. We gaan bewoners niet volgieten, zelfs niet als we denken: nu wordt het saai." Het AD zette trouwens de (nieuwe) regels op een rijtje. Een handig overzichtje zie je hieronder!

Big Brother trapt vanavond om 20:30 uur live af op RTL 4.