Bibian Mentel

De altijd zo positieve Bibian Mentel kan ook dit jaar weer terugkijken op een heftige tijd. De paralympisch kampioen moest diverse keren onder het mes en de kanker zit nog altijd in haar lijf. Toch zien we haar nog altijd met een stralende lach! 

Article continues after the ad

Vlak voor ze weer onder het mes moest, verraste Aran Bade haar namens RTL Boulevard onlangs met een bijzondere prijs. Haar video waarin ze weer kleine stapjes zet, is namelijk uitgeroepen tot de Meest Memorabele Video van het jaar! 

Stralend van trots

"Wat gaaf", reageert de snowboardster die zelfs Eva Jinek tot tranen wist te roeren verrast. "Ik voel me helemaal vereerd, wat een dag! Ik ga ervan blozen." Aran Bade wil weten of dat moment ook bij haar hoogtepunten hoort. "Ja, absoluut. Aan de ene kant is het voor mij gewoon: ik wil verder. Ik blijf oefenen en probeer iedere dag achter de rollator een paar meter te stappen en dan is het gaaf om ook te laten zien dat het kan. Dat is iets waar ik dagelijks mee bezig ben, maar superzoet dat mensen gewoon met mij meeleven." 

Kleine momenten koesteren

Het zijn vaak de kleine momenten waar ze zelf altijd zo blij mee is. "Mijn meest dierbare momenten zijn toch wel de momenten die ik samen met mijn gezin deel. En dat zijn vaak de hele kleine dingetjes. Zo zijn we de laatste tijd met ons gezin heel erg bezig met yatzeeën. Dat zijn de momenten dat je alles los kan laten, lekker kan lachen en competitief kan zijn", reageert ze met een stralende lach. "Iedere dag is voor mij weer een feestje."

Geen extra tumoren

Eerder gaf Bibian aan dat ze niet verder durfde te kijken dan een paar weken, en dat is nog altijd zo. "Ik durf niet verder te kijken dan maximaal twee tot drie maanden, maar tot dusver zijn de artsen eigenlijk nog positief", legt ze uit. Het lijkt namelijk in mijn ruggengraat in ieder geval geen extra tumoren zijn. Ik heb nog steeds uitzaaiingen in mijn longen, maar die groeien eigenlijk ook maar langzaam. Zoals het er nu naar uitziet, zeg ik: kom maar op!" En daar kunnen wij natuurlijk alleen maar op hopen!

Bekijk hieronder het hele interview.