Claire Foy en ex-man Stephen Campbell Moore

Eerder lieten we jullie precies zien hoe veel de The Crown-acteurs lijken op de royals die ze spelen. Laten we de spotlights nog eens op de geweldige acteurs shinen! Hoe zit het eigenlijk met hun eigen liefdeslevens?

Nog niet begonnen aan het nieuwe seizoen? Dit moet je weten voor je The Crown seizoen 4 kijkt.

Article continues after the ad

1. Claire Foy (Elizabeth II)

Yass queen! Claire, de OG-actrice van The Crown, was lange tijd getrouwd met acteur Stephen Campbell Moore. De twee maakten in 2018 bekend dat ze - toen al enige tijd - uit elkaar waren. Samen kregen ze dochtertje Ivy Roose Moore (4).

 

2. Olivia Colman (Elizabeth II)

Olivia, die het koninklijke stokje van Claire overnam, gaat al jaren steady met haar man Ed Sinclar. Ze ontmoette hem toen ze allebei twintigers waren. De vonk sloeg over bij een toneelstuk in London. Ze, ahum, 'consumeerde' hun huwelijk met drie kids!

 

3. Vanessa Kirby (Margaret)

Vanessa vormde tot voor kort een acteurspowerkoppeltje met Callum Turner. Die kun je bijvoorbeeld kennen als Theseus Scamander uit Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. In februari gooiden ze de relatiehanddoek in de ring...

 

4. Helena Bonham Carter (Margaret)

Deze weet je waarschijnlijk al! Helena was natuurlijk jaren getrouwd met regisseur Tim Burton, met wie ze ook twee kids kreeg. In 2014 kwam er een einde aan hun huwelijk. Nu is de Harry Potter-legende - als we Daily Mail mogen geloven - gelukkig met een wat jongere man.

 

5. Matt Smith (Philip)

Mamma Mia: Here We Go Again-actrice Lily James en Matt Smith; zijn ze nu samen of niet? Dat is de grote vraag. We weten dat ze eind december 2019 uit elkaar gingen, maar gedurende 2020 woonden ze enige tijd samen in lockdown. Volgens de roddelmedia is het écht gedaan tussen de twee, maar... you never know.

 

6. Tobias Menzies (Philip)

Hoe zit het eigenlijk met Outlander-ster Tobias Menzies? Nou, geen idee. De man laat nooit iets los over zijn datingleven. We weten alleen dat 'ie ergens in 2006 heeft gedatet met actrice Kristin Scott Thomas. That's it. Op de rode loper krijgt 'ie gewoon gezelschap van Olivia!

 

7. Emma Corrin (Diana)

Het schijnt dat popsensatie Harry Styles en Diana-actrice Emma Corrin erg close zijn! Als we dit soort berichten mogen geloven, tenminste. Ze hebben elkaar naar verluidt een jaar geleden ontmoet tijdens een van Harry's shows, delen een styliste én zijn goede vrienden. Uiteraard gaan uitzinnige fans ze dan aan elkaar linken, maar er zijn nu nog geen hints of aanwijzingen dat ze meer dan vrienden zijn. Dit is pas Emma's eerste grote rol en ze is ook nog aan niemand anders 'gelinkt'.

 

8. John Lithgow (Winston Churchill)

Oude baas John Lithgow kreeg zoon Ian met zijn eerste vrouw Jean Taynton. Inmiddels is John al best lang samen met zijn tweede vrouw, Mary Yeager. De twee wonen in LA. John begon met haar aan zijn tweede leg. Mary en John kregen twee kinderen.

 

9. Greg Wise (Louis Mountbatten)

Greg Wise gaat met een héle bekende vrouw. Schrijfster én uiteraard ook actrice Emma Thompson. Net als bijna elk acteurskoppel ontmoetten ze elkaar op de set van een film. In hun geval: Sense and Sensibility uit 1995. Hun dochter, Gaia, kwam in 1998 ter wereld.

 

10. Charles Dance (Louis Mountbatten)

Voor zover we weten is 'Tywin Lannister' op dit moment single. Hij heeft in totaal drie kids. Met zijn eerste vrouw Joanna Haythorn kreeg 'ie er twee en de derde kwam uit zijn eveneens gestrande huwelijk met Eleanor Boorman. Dat kind, een dochtertje, is nu zo'n 8 jaar oud.

 

11. Gillian Anderson (Margaret Thatcher)

Niemand minder dan Peter Morgan, bedenker én schrijver van The Crown, mag zich Gillians partner noemen! Samen hebben ze wat je noemt een echte modern family met meerdere exen en 8 kinderen uit eerdere relaties, 5 van Peter en 3 van Gillian. Peter en Gillian daten sinds 2016.

 

12. Josh O'Connor (Charles)

Met wie Josh datet? Geen idee! Hij gebruikt zijn Insta-profiel vooral voor artsy foto's en schemert maar weinig door over zijn privéleven.

 

13. Erin Doherty (Anne)

Erin vormt een koppel met actrice Sophie Melville! Over hun relatie is nagenoeg niets bekend, dus daar moeten we het helaas bij laten. Gelukkig hebben we de foto's nog.