Alison Brie en Dave Franco

Sinds gisteren staat de geniale, gevatte cult-sitcom Community in zijn geheel op Netflix. Vijf jaar geleden namen we afscheid van Greendale Community College, maar hoe is het tegenwoordig met de acteurs en hun liefdeslevens?

Nog niet superbekend met de serie? Dit moet je weten voordat je Community gaat bingen!

Article continues after the ad

1. Gillian Jacobs (Britta Perry)

Britta! In de jaren na Community bleef Gillian zich vol op acteerklussen storten met rollen in een krappe 30 producties. Ze heeft het dus lekker druk, maar geldt dat ook voor haar privéleven? Nou… dat is niet helemaal duidelijk. Enige research leert dat ze géén partner heeft. Of, tenminste: niet dat we weten!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I was really excited to present at the IDA awards over the weekend. Thank you, @idaorg, for having me!

Een bericht gedeeld door Gillian Jacobs (@gillianjacobs) op


2. Joel McHale (Jeff Winger)

Ook voor ‘Jeff Winger’ – aka comedian Joel McHale – geldt dat ‘ie na de show niet stil is gaan zitten. Al scoorde hij na Community, tot nu toe, nooit meer écht grote rollen, helaas. Privé gaat het al jáááren hartstikke lekker met Joel. Hij trouwde in 1996 met de liefde van zijn leven, Sarah Williams, en het koppel kreeg twee zoons!


3. Donald Glover (Troy Barnes)

Donalds carrière ging vooral na Community, waarin hij Troy speelde, echt helemaal los. Zo is hij het grote brein achter de muzikale topserie Atlanta, scoorde hij enorm grote rollen, zoals Lando in Solo: A Star Wars Story en Simba in The Lion King én is ‘ie uiteraard bekend als hiphopfenomeen Childish Gambino. Donald houdt zijn privéleven redelijk….privé, maar toch weten we dat ‘ie is getrouwd met Michelle White én twee zoons met haar kreeg. En één van die twee kids heet Legend. Wauw.

 

4. Danny Pudi (Abed Nadir)

We zullen Danny Pudi vooralsnog altijd blijven associëren met Abed, zó goed was ‘ie in zijn rol. Maar gelukkig voor hem gaat ook zijn acteercarrière nog altijd lekker als we zien hoeveel rollen hij nog altijd pakt. Het gaat privé óók goed. Danny is sinds zijn tijd op de uni samen met liefje Bridget Showalter. In 2012 kregen ze de tweeling James en Fiona.


5. Alison Brie (Annie Edison)

Alison – die mogelijk in Marvels She-Hulk-serie gaat spelen – maakte indruk als de lieve Annie, tot nu toe haar bekendste rol. Al komt Netflix-hit GLOW, waarin ze worstelaar Ruth speelt, nu al aardig in de buurt. Alison vormt overigens een acteurspowerkoppeltje met Dave Franco (ja, het broertje van James). Ze zijn sinds 2012 samen en trouwden in 2017!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Birthday to my whole heart ❤️

Een bericht gedeeld door Alison Brie (@alisonbrie) op


6. Ken Jeong (Ben Chang)

Comedian Ken Jeong (Ben Chang) is on fire. De Hangover-held speelt nog steeds in veel comedy’s, maar zit bijvoorbeeld ook in het panel van de Amerikaanse én Britse versie van The Masked Singer, dat ook bij ons een enorme hit is. Hij is al tijden gelukkig met zijn vrouw Tran, een arts, en hun kids, al gingen ze ook door een moeilijke periode nadat bij Tran borstkanker werd geconstateerd.


7. Yvette Nicole Brown (Shirley Bennett)

Yvette, aka Shirley, bleef gewoon acteren hoor, ook na Community, maar toch verbreedde ze haar horizon. Zo schreef ze de Netflix-comedy Always a Bridesmaid (2019). Daarnaast is ze een graag geziene gast in Amerikaanse talkshows, zoals Talking Dead (het The Walking Dead-napraatprogramma). Ze is helaas niet zo loslippig over haar datinggeschiedenis! Wel had ze naar verluidt ooit een relatie met Shazam!-ster Zachary Levi, maar dat is officieel nooit bevestigd.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Sunday! ❤️

Een bericht gedeeld door Yvette Nicole Brown (@yvettenicolebrown) op


8. Chevy Chase (Pierce Hawthorne)

Oude baas Chevy Chase (Pierce) verdween een beetje van de radar, maar het Saturday Night Live-icoon kan alvast terugkijken op een indrukwekkende carrière vol comedyklassiekers. Na twee scheidingen was het ‘drie keer scheepsrecht’ toen Chevy in 1982 trouwde met Jayni Luke. Tot op de dag van vandaag vormen ze een koppel!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Holidays from the @jaynichase and I.

Een bericht gedeeld door Chevy Chase (@chevychase) op


9. Jim Rash (Dean Pelton)

Van ‘Dean’ Jim weten we helaas erg weinig! Als het om zijn carrière gaat, liggen de successen voor het oprapen. Hij reeg na Community de ene na de andere rol aan elkaar. Ook schreef hij de Oscar-winnende film The Descendants. Ja, die met George Clooney op Hawaii. Jim blikte twee jaar geleden via een openhartige insta-post terug op zijn coming-out, dus we weten dat ‘ie gay is. Of ie ook een partner heeft, weten we dan weer niet.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I post these two unspectacular selfies in my celebration of #NationalComingOutDay as they are, in fact, of the moment in my life when I started being more honest, freer, and happier. These were taken at the halfway point of shooting #TheWayWayBack. What was one of the most stressful and exhilarating moments of my life, thus far, also became the most freeing and poignant. This was when I would allow my heart to open itself to what it knew all along. I make it a point not to judge my timeline or regret not coming out earlier. I just love how I got to these selfies, and I love even more where I’ve been since them. For the past six years, I’ve been true, open and vulnerable. And, more importantly, I’ve been me. #TheMustacheWasForaRole #ThatSaid #iLoveMyMustacheToo

Een bericht gedeeld door Jim Rash (@jimrash) op


10. John Oliver (Professor Ian Duncan)

John Oliver is naast Donald Glover en Jonathan Banks hieronder, de enige in dit lijstje die je niet direct associeert met Community. Dat komt in zijn geval natuurlijk door Last Week Tonight – dé satirische nieuwsshow van HBO waar hij al tijden het gezicht van is. Tijdens een interview voor The Daily Show, jáááren geleden, ontmoette hij zijn huidige vrouw Kate Norley, een veteraan die de oorlog in Irak meemaakte als army medic.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Could they be any more adorable??? 😭 #JohnOliver #KateNorley

Een bericht dat is gedeeld door @ carellcolbertstewartoliver op

 

11. Jonathan Banks (Professor Buzz Hickey)

Ja, Better Call Saul én Breaking Bad-held Jonathan Banks zat ook nog even in Community. Als professor Buzz in seizoen 5. In het echt is deze oude baas al een tijdje happy in de liefde met zijn tweede vrouw, Gennera.