De geruchten gingen al een tijdje rond, maar ze zijn nu bevestigd: David Fincher regisseert de sequel van World War Z met Brad Pitt in de hoofdrol!

Article continues after the ad

Dat heeft de voorzitter van de filmmaatschappij Paramount, Jim Gianopolus, bevestigd in een interview met The Hollywood Reporter

Duurste zombiefilm ooit

World War Z is gebaseerd op het boek World War Z: An Oral History of the Zombie War van Max Brooks. Hierin moet Gerry Lane, in de film gespeeld door Brad Pitt, de wereld afreizen op zoek naar een oplossing voor een wereldwijde zombie-uitbraak.

De film uit 2013 was de duurste zombiefilm ooit, met een budget van 175 miljoen euro. In de bioscopen was de film een gigantisch succes en haalde wereldwijd 504 miljoen euro op. 

Vervolg

Brad Pitt wilde daarna dolgraag een vervolg. Een sequel stond oorspronkelijk ook gepland voor juni 2017, maar de aangewezen regisseer Juan Antonio Bayona kreeg het waarschijnlijk te druk met een andere sequel, Jurassic World: Fallen Kingdom.

Fincher + Pitt = goud

Nadat een sequel een jaar zonder regisseur zat, is het nu dus officieel dat David Fincher deze rol op zich neemt. David Fincher en Brad Pitt werkten eerder samen aan de succesvolle films Fight Club, Se7en en The Curious Case Of Benjamin Button. Fincher wilde eerder nog niet toezeggen, omdat hij te druk bezig was met de populaire serie House of Cards waar hij verbonden is als regisseur en producent.

De opnames van World War Z 2 gaan volgend jaar van start.