Fascinerende sciencefiction met spannende actiescènes: de officiële teaser trailer van Valerian and the City of a Thousand Planets.

Article continues after the ad

Valerian

Valerian and the City of a Thousand Planets, laten we hem voor het gemak Valerian noemen, is gebaseerd op de Franse comicboeken Valérian and Laureline, voor het eerst gepubliceerd in 1967. Het verhaal speelt zich af in de 28e eeuw, waarin tijdreizen de normaalste zaak van de wereld is. Cara Delevingne (Suicide Squad) speelt Laureline, een tijd-ruimteagent, die er samen met haar partner Valerian (Dane DeHaan, Chronicle) voor moet zorgen dat de orde in het universum ondanks het tijdreizen bewaard blijft.

Rutger Hauer

Eerder maakten we al bekend dat ook onze eigen Rutger Hauer in Valerian te bewonderen is. En daar houdt het niet op: Ethan Hawke, John Goodman, Clive Owen, Rihanna: ze zitten er allemaal in. In deze teaser moeten we het vooral nog even met de twee hoofdpersonages doen, maar krijgen we wel al te zien dat de filmmakers niet hebben bezuinigd (budget: 170 miljoen dollar) op het creëren van een betoverende fantasiewereld.

Die zal voor een groot deel te danken zijn aan het creatieve brein van Luc Besson, die ons eerder al de sciencefictionklassieker The Fifth Element bracht, en ook verantwoordelijk is voor Lucy (met Scarlett Johansson) en de al wat oudere Taxi-films. En wat dacht je van Léon?! Besson heeft voor Valerian het scenario op basis van de comics geschreven en is ook de regisseur. Valerian heeft een premièredatum van 26 juli 2017.