Klaar voor een nieuw seizoen Beste Zangers? Na het zien van deze geweldige optredens sowieso!

Article continues after the ad

Vanavond start het elfde seizoen Beste Zangers op NPO1. Nederlandse artiesten uit alle genres zingen elkaars liedjes, of nummers die erg belangrijk voor ze zijn. Lee Towers, Trijntje Oosterhuis, Alain Clark, Tino Martin, Glen Faria, Maria Fiselier en Davina Michelle zingen de komende zaterdagen de sterren van de hemel.

Om alvast in de stemming te komen, bekijken we even een vijftal van de beste optredens uit Beste Zangers. Zakdoek paraat, want het is een aanslag op je emoties!

Nick Schilder

Hallelujah

Nick Schilder (van Simon) vertolkte in de eerste serie Beste Zangers meteen een klassieker van Leonard Cohen. Als zelfs Gordon even zijn mond houdt, dan ben je goed bezig!

André Hazes Jr.

Ik leef mijn eigen leven

Volgens André Hazes Jr. betekende zijn deelname aan Beste Zangers (2014) een keerpunt in zijn leven en carrière. In de talkshow Laat Op Een zei de zanger dat hij zonder de show ‘waarschijnlijk nog had staan zingen voor een fles Bacardi’.

Zijn vertolking van Ik leef mijn eigen leven, eerder gezongen door zijn vader, was een magisch moment. De song kwam keihard binnen op de bank.

O’G3NE

Clown

Sharon Doorson wilde graag dat de meiden van O’G3NE het nummer Clown van Emeli Sandé coverden. Zo gezegd zo gedaan, en het resultaat was prachtig. Let op die perfecte harmonie!

Anita Meyer

Flink zijn

Anita Meyer reduceerde Brace vorig jaar tot een wrak, met haar geweldige versie van Flink zijn, van Robert Long. Ook Maan hield het niet droog bij dit gevoelige nummer. Brace maakte met dit lied zijn comeback in The Voice Of Holland, waardoor het toch al emotionele lied éxtra hard aankwam.

Tania Kross en Tommie Christiaan

Barcelona

Operazangeres Tania Kross en musicalacteur Tommie Christiaan leken twee vreemde eenden in de bijt, maar schijn bedriegt. Hun versie van Barcelona, van Freddie Mercury en Montserrat Caballé sloeg in als een bom. Christiaan is geen Freddie Mercury (dat kan ook niet), maar de dynamiek met Tania zorgde voor een verpletterend optreden. De andere deelnemers wisten niet wat ze overkwam, en dat gold ook voor de kijkers.

We zijn benieuwd wat voor parels het nieuwste seizoen Beste Zangers voor ons in petto heeft. De muzikale show is vanavond te zien, om 20:25 uur op NPO1.