Richt een camera op normale (of vreemde) mensen en je hebt al snel een smeuïg stukje reality tv. Deze Netflix-shows zou je zeker eens moeten proberen!

Article continues after the ad

Whisker Wars

Baarden zijn momenteel weer hip, en er worden zelfs hele kampioenschappen rond gezichtsbeharing georganiseerd! Lange baarden, dikke baarden en natuurlijk… hele rare baarden komen voorbij.

De deelnemers blijven er de hele tijd uiterst serieus bij kijken, maar de kijker vliegt van de ene lachstuip in de andere.

Nailed It

Terwijl de wereld zich vergaapt aan de Great British Bake-Off en Heel Holland Bakt, is er maar weinig aandacht voor mensen die… niet kunnen bakken. De deelnemers aan Nailed It horen in geen enkele keuken thuis, maar krijgen toch bizar moeilijke bakopdrachten.

De resultaten zijn bijna altijd hilarisch!

Hoe leuk je Nailed It vindt, hangt voor een groot deel af van hoe goed je tegen hysterische Amerikaanse toestanden kan. 

Rea(l)ove

Als je houdt van trash-tv als Temptation Island en The Bachelor, dan is Rea(l)ove waarschijnlijk een spekkie voor je bekkie. In deze datingshow worden Japanners aan elkaar gekoppeld, en proberen ze de liefde te vinden. Als de vonk overslaat is er echter nog één grote hindernis!

De deelnemers hebben allemaal een duister geheim dat ze op een gegeven moment aan hun date moeten vertellen. De een heeft in pornofilms gespeeld, de ander is een ex-verslaafde en wéér een ander heeft in de gevangenis gezeten.

De presentatoren, de komiek Atsushi Tamura en ex-model Mari Yaguchi, voorzien alle scènes van zeer lullig commentaar. Hoewel de kandidaten respectvoller met elkaar omgaan zijn sommige geheimen té taboe, en lopen veel dates op de klippen…

Terrace House

Deze Japanse realityshow lijkt een beetje op het welbekende Big Brother. Zes jongeren komen in hetzelfde huis terecht, dat ze trouwens wel mogen verlaten. Ze hebben allemaal hun eigen ambities en dromen, maar zijn ook overgeleverd aan hun nieuwe huisgenoten.

De show wordt gezien als een ‘throwback’ naar de eerste seizoenen The Real World. Er wordt ook heel veel (lekker!) gegeten in en om Terrace House.

Queer Eye

Niet iedereen heeft veel tijd om aandacht aan zijn uiterlijk en interieur te besteden. Sommige mensen houden het hoofd nét boven water, hebben meerdere banen, of gewoon… slechte smaak.

Als we het stereotype moeten geloven, zijn homo’s hier allemaal veel beter in. Met hun ‘queer eye’ geven ze alle aspecten van de arme drommels een welverdiende makeover. 

Yass, queen!