Onze jeugd kreeg eerder deze maand al een flinke klap toen Rupert Grint bekendmaakte dat ‘ie bijna zijn toverstok erbij neer wilde gooien. De Ron-acteur doet er nu een schepje bovenop en onthult dat hij de Harry Potter-films ná The Prisoner of Azkaban niet meer kan aanzien.
 

Article continues after the ad

“De eerste films gaan nog wel, dat is al wat langer gelden”, vertelde Rupert dit weekend aan RadioTimes. “Dan ben ik nog echt een kind en is het makkelijker om terug te kijken.” Bij de latere films verloor hij zich steeds meer in de rol van Harry’s BFF Ron en vond ‘ie het moeilijk om Rupert en Ron los van elkaar te zien.
 

Lichtpuntje

Die latere films herinneren Rupert aan die duistere, depressief klinkende periode waarin de druk énorm hoog was. Toch geeft de acteur toe dat het toch wel goed was om de eerste Potter-film weer eens te zien: “Voor het eerst sinds de première zag ik ‘m weer en ik moet zeggen: het was best leuk om dat allemaal weer te beleven!” Gelukkig maar!
 

De magische drie

De carrières van de drie Potter-legendes Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson schieten alle kanten op. Emma pakt de meeste grote rollen sinds Potter, zo lijkt het, maar Rupert speelt ook weer in een aantal nieuwe producties, zoals Netflix-comedy Sick Note. Ook Daniel – die net als Rupert met gemengde gevoelens terugkijkt op de franchise - blijft lekker bezig: die speelt een engeltje naas Steve Buscemi’s God!