Jelle Brandt Corstius deed vorige week in Trouw zijn verhaal over seksueel misbruik. De journalist en programmamaker vertelde gedwongen te zijn tot orale sex. Vandaag reageert voor het eerst de man in kwestie, tv-producent Gijs van Dam, op de aantijgingen Pauw op het hele verhaal.

Article continues after the ad

Gelogen

Van Dam: "Ik zit hier omdat ik niet anders kan. Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enige vorm van proces. Op basis van een gelogen verhaal." Van Dam was samen met zijn advocaat Peter Plasman aanwezig om zijn kant van het verhaal te vertellen. 

'Niemand is gedwongen'

Volgens de tv-producent spreekt Jelle Brandt Corstius niet de waarheid. Een groot gedeelte is zelfs gelogen volgens Van Dam. "We hadden gedronken aan de bar. Dat is uitgelopen op een beetje flirten en daarna zijn we in bed beland. Ja, we hebben gezoend en we hebben seks gehad. Maar er is niemand gedwongen. Wat wel kan is dat hij het misschien anders beleefd heeft dan ik." Volgens advocaat Plasman heeft Jelle Brandt Corstius de boel gemanipuleerd en zich schuldig gemaakt aan smaad en laster.

Twitter

Op Twitter leeft de discussie aan tafel bij Pauw enorm. 'Je zou maar verkracht zijn en je verkrachter op tv zien vertellen dat je liegt', schrijft een kijker. En: 'NPO als podium voor advocaten en hun cliënten om buiten de rechtsgang de publieke opinie te beïnvloeden. Waarom pikken we dit?', zegt een ander.

Jelle op Twitter

Ook Jelle Brandt Corstius heeft via Twitter een korte reactie gegeven. 'Ik begrijp dat ik nu iets hoor te zeggen. Maar ik zou niet weten wat.' Gijs van Dam gaat aangifte doen tegen de tv-maker en journalist.