Bertie mag zich de winnaar noemen van Expeditie Robinson 2016. De nuchtere boerin bewees in een spannende finale de sterkste kandidaat te zijn.

Article continues after the ad

Stormbaan

De finaleproef van Expeditie Robinson 2016 vergde mentaal en fysiek het uiterste van de deelnemers. Dio pakte al snel zijn voorsprong op een van de eerste onderdelen van de proef: de stormbaan. Bertie hield het tempo er goed in op dit onderdeel, maar Thomas had na de zoveelste val het nakijken. Kort daarop volgde misschien wel het lastigste onderdeel van de proef, waarin een ijzeren kogel door een houten doolhof geloodst moet worden. Alsof dit nog niet zenuwslopend genoeg was, gingen alleen de twee deelnemers die dit zou lukken verder met de proef. Bertie slaagde hierin en pakte daarmee haar eerste voorsprong. Dio mocht als tweede door naar het volgende onderdeel en Thomas was hierdoor de eerste finalist die geen kans meer maakte op de overwinning.

Kokosnoten

Bertie mocht als eerste beginnen aan het onderdeel kokosnoten hakken. Ze had dan wel geen ervaring met deze Robinson-skill, ze had wel een flinke voorsprong op Dio. De rapper ging aanzienlijk sneller door de kokosnoten dan Bertie, maar zij gaf haar voorsprong niet meer uit handen. De boerin mocht dan ook als eerste schieten met de katapult. Wie als eerste de roos wist te raken met drie kokosnoten, mocht zich de overwinnaar van Expeditie Robinson 2016 noemen. Bertie ging dit beter af dan Dio: toen haar derde kokosnoot de roos raakte, had Dio nog maar één keer de target geraakt. En zo was de eindstrijd om Expeditie Robinson 2016 beslist!

Wilskracht

De als eerste weggestemde Bertie haalde de finale op pure wilskracht en groeide zo al snel uit tot de publiekslieveling. Dezelfde wilskracht zorgde ervoor dat ze uitgroeide tot de winnaar van Expeditie Robinson 2016. Bertie liet hiermee niet alleen de andere finalisten achter zich, maar ook spraakmakende kandidaten als Dave Roelvink, JayJay Boske en Bartho Braat.

Bekijk hier een samenvatting van het seizoen in een paar minuten: