De Slimste Mens, Bert Visscher

Bert Visscher trapt volgende maand het nieuwe seizoen De Slimste Mens af. Een spannende stap, zo blijkt. De cabaretier onthulde namelijk vanavond bij Humberto dat zijn deelname niet zo vanzelfsprekend was. 

Article continues after the ad

De cabaretier treedt vaak genoeg al grappend en grollend op voor een groot publiek, maar deelnemen aan een spelshow? Dat is wel andere koek.

Over de streep getrokken

"Ik werd al jaren achter elkaar gevraagd. Ik dacht: ben je gek. Ik ben sowieso al niet van de spelletjes", zo vertelde Bert vanavond bij Humberto. Het was dan ook uiteindelijk niet hijzelf, maar zijn zoon die hem over de streep trok. "Ik zat met mijn zoon op de bank te kijken en toen zei ik: 'misschien moet ik eens meedoen'." Nou, dat liet hij zijn vader geen tweede keer zeggen. "Je hebt het nu gezegd, dus nu doe je mee." 

Bang voor een gigablunder 

Die keuze ging de cabaretier echter niet in de koude kleren zitten. "Ik heb een paar nachten wakker gelegen en zelfs een maand van tevoren gedacht: ik bel af. Ik dacht: waar begin ik aan en waarom? Waarom doe ik mee? Wat wil ik nog bewijzen?" maalde hij de vragen rond in zijn hoofd. "Je bent toch bang dat je naar de klote gaat, dat je af gaat, stottert en dat je één antwoordt geeft dat nog een miljoen keer wordt herhaald van: 'hoe stom kun je zijn?'." Maar uiteindelijk trok Bert alsnog de stoute schoenen aan.

Ervaringsdeskundigen aan tafel

Hoe hij het ervan af bracht, mag hij logischerwijs niet zeggen. Maar het gevoel is goed. "Toen ik er eenmaal zat, vond ik ook wel erg leuk. Ontspannen. Het is een goede sfeer. Alleen een beetje hectisch." En daar herkennen medetafelgasten (en tevens De Slimste Mens-ervaringsdeskundigen) Wouter de Winther en verliezend finalist Stefano Keizers zich wel in.

Beluister hieronder snel het hele fragment.

Eerste concurrentie

De cabaretier neemt het in de allereerste aflevering op tegen presentatrice Daphne Deckers en First Dates-held Sergio Vivent. Als hij niet als eerste afvalt (wat we na het zien van dit interview natuurlijk niet hopen), komt hij mogelijk ook tegenover Najib Amhali, Ellen ten Damme, Dennis Weening en Barbara Barend te staan.
 


De Slimste Mens is vanaf 12 juli te zien op NPO2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.