Sesamstraat-sterren Bert en Ernie beleefden gisteren hun coming-out. Schrijver Mark Saltzman bevestigde dat hij de verhaallijnen van het olijke duo baseerde op zijn eigen leven met vriendlief Arnie. Dat zette ons aan het denken! Het is namelijk hoog tijd dat de volgende iconische personages óók uit de kast komen.

Maverick en Iceman

Klassieker Top Gun uit 1986 barst bijna uit zijn voegen van de seksuele spanning, vooral tussen frenemies Maverick (Tom Cruise) en Iceman (Val Kilmer). De tekst 'You can be my wingman anytime' en 'Bullshit. You can be mine!' zegt eigenlijk al genoeg. Deze bromance is stiekem een romance. Dan zijn er ook nog zwoele blikken, innig oogcontact en een nogal intieme knuffel. Zou het vervolg ons vermoeden dan eindelijk bevestigen? 

Batman en Robin

Als je het heel extreem zou willen bekijken, is Batman stiekem gewoon een ordinaire sugar daddy. Rijke, oudere man die een jongen onderhoudt in ruil voor... euhm, genoeg voor nu. In de comics zijn overigens genoeg subtiele hints te vinden over de ontluikende liefde tussen Batman en Dick Grayson, zoals de bekendste Robin heet. In de films, zoals het gedrocht Batman & Robin (1997), zijn Bats en The Boy Wonder echter 'gewoon' buddies.

The Narrator en Tyler Durden

Fight Club is een vrij homo-erotische film. Allerlei mannen die stiekem bij elkaar komen en in ontbloot bovenlijf tekeer gaan. De knappe koppen van The Narrator (Edward Norton) en Tyler (Brad Pitt) zitten in een aantal intieme scènes waarin ze lief en leed delen. De volgende tekst van Tyler sluit ook goed aan bij de gay-gedachte: "We're a generation of men raised by women. I'm wondering if another woman is really the answer we need." Zegt genoeg, toch? Om het nog wat complexer te maken: zoals je weet is Tyler slechts een verzinsel van The Narrator. 

Finn en Poe

Deze Resistance-helden van de derde Star Wars-trilogie groeiden in korte tijd uit tot bekende personages. Waar sommige fans maar al te graag op hinten, is dat de twee meer zijn dan 'beste vrienden'. Finn en Poe zijn stiekem een koppel! Oscaar Isaac (Poe) zei in de talkshow van Ellen zelfs dat hij tijdens de cockpit-scène in The Force Awakens "romantisch" speelde. Ook Finn-acteur John Boyega hintte al meerdere keren op een romance in interviews. Het klinkt allemaal erg plausibel! Zo gaf Poe zijn jasje aan Finn, die hij vervolgens moest houden ("Keep it, it suits you!"). Plus: laten we die intense knuffels niet vergeten en Fins geforceerde kus met Rose wél!

    

Sherlock Holmes en John Watson

De geniale detective Sherlock Holmes en zijn maatje Dr. John Watson zijn momenteel te zien in de even zo geniale Britse show Sherlock, met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. Fans omschrijven hun 'zakelijke' relatie liever als een ordinaire affaire - ze gaven het stel zelfs de koosnaam 'Johnlock'. Nog meer hints nodig? De twee werken constant samen, zitten vaak op elkaars lip en waren zelfs roomies! Maar de fans krijgen toch niet hun zin: maker Mark Gatiss, zelf openlijk homoseksueel, zei eerder al dat 'Johnlock' nooit gaat gebeuren...    

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.