Sesamstraat-sterren Bert en Ernie beleefden gisteren hun coming-out. Schrijver Mark Saltzman bevestigde dat hij de verhaallijnen van het olijke duo baseerde op zijn eigen leven met vriendlief Arnie. Dat zette ons aan het denken! Het is namelijk hoog tijd dat de volgende iconische personages óók uit de kast komen.

Maverick en Iceman

Klassieker Top Gun uit 1986 barst bijna uit zijn voegen van de seksuele spanning, vooral tussen frenemies Maverick (Tom Cruise) en Iceman (Val Kilmer). De tekst 'You can be my wingman anytime' en 'Bullshit. You can be mine!' zegt eigenlijk al genoeg. Deze bromance is stiekem een romance. Dan zijn er ook nog zwoele blikken, innig oogcontact en een nogal intieme knuffel. Zou het vervolg ons vermoeden dan eindelijk bevestigen? 

Batman en Robin

Als je het heel extreem zou willen bekijken, is Batman stiekem gewoon een ordinaire sugar daddy. Rijke, oudere man die een jongen onderhoudt in ruil voor... euhm, genoeg voor nu. In de comics zijn overigens genoeg subtiele hints te vinden over de ontluikende liefde tussen Batman en Dick Grayson, zoals de bekendste Robin heet. In de films, zoals het gedrocht Batman & Robin (1997), zijn Bats en The Boy Wonder echter 'gewoon' buddies.

The Narrator en Tyler Durden

Fight Club is een vrij homo-erotische film. Allerlei mannen die stiekem bij elkaar komen en in ontbloot bovenlijf tekeer gaan. De knappe koppen van The Narrator (Edward Norton) en Tyler (Brad Pitt) zitten in een aantal intieme scènes waarin ze lief en leed delen. De volgende tekst van Tyler sluit ook goed aan bij de gay-gedachte: "We're a generation of men raised by women. I'm wondering if another woman is really the answer we need." Zegt genoeg, toch? Om het nog wat complexer te maken: zoals je weet is Tyler slechts een verzinsel van The Narrator. 

Finn en Poe

Deze Resistance-helden van de derde Star Wars-trilogie groeiden in korte tijd uit tot bekende personages. Waar sommige fans maar al te graag op hinten, is dat de twee meer zijn dan 'beste vrienden'. Finn en Poe zijn stiekem een koppel! Oscaar Isaac (Poe) zei in de talkshow van Ellen zelfs dat hij tijdens de cockpit-scène in The Force Awakens "romantisch" speelde. Ook Finn-acteur John Boyega hintte al meerdere keren op een romance in interviews. Het klinkt allemaal erg plausibel! Zo gaf Poe zijn jasje aan Finn, die hij vervolgens moest houden ("Keep it, it suits you!"). Plus: laten we die intense knuffels niet vergeten en Fins geforceerde kus met Rose wél!

    

Sherlock Holmes en John Watson

De geniale detective Sherlock Holmes en zijn maatje Dr. John Watson zijn momenteel te zien in de even zo geniale Britse show Sherlock, met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. Fans omschrijven hun 'zakelijke' relatie liever als een ordinaire affaire - ze gaven het stel zelfs de koosnaam 'Johnlock'. Nog meer hints nodig? De twee werken constant samen, zitten vaak op elkaars lip en waren zelfs roomies! Maar de fans krijgen toch niet hun zin: maker Mark Gatiss, zelf openlijk homoseksueel, zei eerder al dat 'Johnlock' nooit gaat gebeuren...    

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.