Twee uitvinders die ruzie hebben líjken niet zo’n boeiend onderwerp voor een film, maar vergis je niet! Benedict Cumberbatch bakkeleit in The Current War met Michael Shannon over de toekomst van de wereld! Het drama is gebaseerd op de rivaliteit tussen Thomas Edison en George Westinghouse.

Article continues after the ad

De eerste trailer voor The Current War is gesignaleerd, maar niet volgens officiële kanalen. Nota bene op de social media-site Tumblr heeft iemand de trailer gefilmd met z’n telefoon en online gegooid!

Hieronder zie je de teaser, hoewel de kwaliteit dus niet bijzonder goed is.

The Current War is gebaseerd op de technologische strijd tussen uitvinders Thomas Edison (Benedict Cumberbatch) en George Westinghouse (Michael Shannon). Edison was sterk voorstander van elektrische systemen op basis van gelijkstroom (DC), terwijl Westinghouse werkte met sterkere, volgens Edison gevaarlijke, wisselstroom (AC).

Vooral Edison was er niet vies van om zijn concurrent zwart te maken, in de strijd om wie de moderne wereld van stroom kon voorzien. Toen gevangenissen Edison om raad vroegen hoe ze het beste mensen konden elektrocuteren, gaf hij de tip dat ‘ze dat het beste konden doen met de gevaarlijke wisselstroom van Westinghouse’.

The Current War is vanaf 15 februari 2018  te zien in de Nederlandse bioscoop.