De wereld zit middenin een flink potje Brexit-drama, maar volgens HBO is het al tijd voor een film over de politieke kwestie. Maar waar Warner Bros er al een tijdje niets meer over lieten horen, heeft HBO besloten om de film Brexit zo snel mogelijk uit te brengen. Voor de gelegenheid hebben ze niemand minder dan Benedict Cumberbatch gestrikt om de hoofdrol in Brexit te vervullen.

More content below the advertising

Brexit

Benedict Cumberbatch speelt Dominic Cummings, die met zijn partij een enorme campagne is gestart om de Europese Unie te verlaten en zo Brexit tot stand bracht. Hij heeft een strak plan om iedereen aan zijn pro-Brexit-kant te krijgen. Met een strakke social media-strategie proberen ze "het politieke systeem te hacken", door mensen te bestoken met berichten over immigratie.

Kritiek

De timing van de film (te midden van een verhit debat over de Brexit-deal tussen de UK en de EU) is volgens veel Engelsen erg slecht. Op Twitter gonst het met termen als "te snel", "onverantwoordelijk" en "verander de politieke heisa niet in entertainment".

 

 

 

 

 

De tv-film is geregisseerd door Toby Haynes (Black Mirror, Sherlock) en geschreven door James Graham (A Brilliant Young Mind). Brexit is in Amerika op 19 januari te zien. Het is nog niet duidelijk of de film ook de oversteek naar de Nederlandse televisie maakt.

More content below the advertising

This is not a drill! Marvel heeft de tweede trailer voor Avengers: Endgame online gezet en laat aanzienlijk meer zien van de catastrofe die Thanos teweegbracht met letterlijk een vingerknip. De overgebleven superhelden zijn totaal verslagen, maar in tegenstelling tot de eerste trailer gloort er een klein beetje hoop aan de horizon. Natuurlijk helpt het ook dat de kersverse Captain Marvel kennismaakt met Thor, Captain America en de rest.

Genoeg gebabbeld, hier is trailer 2 van Avengers: Endgame!

More content below the advertising

Wie gaat er dood?

Of Captain Marvel genoeg is om Thanos’ meesterplan terug te draaien, valt te bezien. We weten wel dat er nog veel meer Marvel-films gepland staan zoals Spider-Man: Far From Home. Maar zoals het er nu uitziet, gaan niet alle Avengers deze film overleven…

Avengers: Endgame draait 24 april in de Nederlandse bioscopen.

Update: En we hebben een verse filmposter waarop alle Marvel-helden prijken.

Britse acteur Robbie Coltrane kennen de meesten als de halfreus Rubeus Hagrid, die in alle Harry Potter-films een vriend van de tovenaarsleerling was. De 69-jarige acteur torent echter niet meer boven iedereen uit, nu hij tijdelijk rolstoel gebonden is. Artrose in z’n knie zorgt ervoor dat hij bijna niet meer kan lopen!

More content below the advertising

De tabloid Mirror heeft foto’s gepubliceerd van Coltrane in een rolstoel. Dat gebeurde tijdens de opening van de attractie Hagrid's Magical Creatures Motorbike in Universal Orlando. De Harry Potter-acteur woonde het persevenement in Londen bij en vertelde daar dat hij binnenkort in de VS een nieuwe knie hoopt te krijgen. Na de operatie verwacht hij weer “rond te kunnen springen als een elf”.

Jarenlang pijn

Door de artrose leeft Robbie al jaren met enorme pijn. In zijn laatste tv-optreden in 2016 ging hij daarom al gepaard met een wandelstok. Zijn pijnlijke knie bevat vrijwel geen kraakbeen meer maar de kunstknie moet dat gaan oplossen. Gelukkig maar, want als er ooit een Harry Potter-vervolg komt, willen we de reusachtige goedzak graag weer naast Daniel Radcliffe zien staan.