De wereld zit middenin een flink potje Brexit-drama, maar volgens HBO is het al tijd voor een film over de politieke kwestie. Maar waar Warner Bros er al een tijdje niets meer over lieten horen, heeft HBO besloten om de film Brexit zo snel mogelijk uit te brengen. Voor de gelegenheid hebben ze niemand minder dan Benedict Cumberbatch gestrikt om de hoofdrol in Brexit te vervullen.

Article continues after the ad

 

Brexit

Benedict Cumberbatch speelt Dominic Cummings, die met zijn partij een enorme campagne is gestart om de Europese Unie te verlaten en zo Brexit tot stand bracht. Hij heeft een strak plan om iedereen aan zijn pro-Brexit-kant te krijgen. Met een strakke social media-strategie proberen ze "het politieke systeem te hacken", door mensen te bestoken met berichten over immigratie.

Kritiek

De timing van de film (te midden van een verhit debat over de Brexit-deal tussen de UK en de EU) is volgens veel Engelsen erg slecht. Op Twitter gonst het met termen als "te snel", "onverantwoordelijk" en "verander de politieke heisa niet in entertainment".

 

 

 

 

 

De tv-film is geregisseerd door Toby Haynes (Black Mirror, Sherlock) en geschreven door James Graham (A Brilliant Young Mind). Brexit is in Amerika op 19 januari te zien. Het is nog niet duidelijk of de film ook de oversteek naar de Nederlandse televisie maakt.