De Paddington-films zijn razend populair. Maar Ben Whishaw, die de stem van het knuffelbeertje inspreekt, twijfelt of er ooit een tweede vervolg wordt gemaakt.

Article continues after the ad

Sprankelend

In 2014 verraste Paul King vriend en vijand met Paddington. De wat ouderwetse kinderboeken werden onder zijn regie vertaald naar een sprankelende bioscoopfilm voor jong en oud vol actie, humor en avontuur. De film was een hit en vorig jaar verscheen een vervolg dat minstens zo leuk was als zijn voorganger. Met een gezamenlijke opbrengst van 500 miljoen dollar ligt een derde Paddington-film voor de hand. Maar volgens hoofdrolspeler Ben Whishaw is het nog heel onzeker of Paddington 3 ooit van de grond komt.

Vakantie

In een interview met Variety vertelt de acteur: “Ik zou direct tekenen voor een vervolg, maar ik denk dat regisseur Paul King wel even toe is aan een vakantie. Die films kosten enorm veel tijd om te maken, dus ik weet niet of er ooit een derde Paddington-film komt. En als die er wel komt, weet ik niet wanneer.” We hoeven Paul King trouwens ook weer niet te lang missen. De regisseur is alweer bezig aan zijn volgende kinderboekenverfilming: Charlie and the Chocolate Factory van Roald Dahl. Als die net zo goed is als zijn vorige films, hoor je ons niet klagen over het uitblijven van Paddington 3!