De makers van de Child's Play-reeks zijn trouw bij hun leest gebleven, en dus is ook Cult of Chucky straks de moeite van het kijken waard.

Article continues after the ad

Chucky's stem won bijna een Oscar

De naam Brad Dourif ken je misschien niet, maar zijn gezicht en stem ken je zeker wel. Hij was er in 1988 al bij om de stem van Chucky in te spreken in Child's Play, en is ook nu weer van de partij voor Cult of Chucky, de zevende film alweer over de moordende pop. Waarom je ook zijn gezicht kent? Hij speelde Gríma Wormtongue in The Lord of the Rings en werd voor een Oscar genomineerd voor zijn rol in One Flew Over the Cuckoo's Nest.

Ook andere trouwe Chucky-makers zijn weer gestrikt. Don Mancini schreef al voor zes films het scenario (alleen voor de eerste niet) en regisseert nu voor de derde keer op rij. David Kirschner is zelfs voor de zevende keer als producer betrokken, en voor Jennifer Tilly (de Bride of Chucky) is het ook alweer het vierde avontuur.

Cult of Chucky

In Cult of Chucky, die op 3 oktober direct op Blu-ray en dvd wordt uitgebracht, is Nica in een instelling voor criminele psychiatriepatiënten beland. Ze is veroordeeld voor het vermoorden van haar hele familie, terwijl wij natuurlijk wel weten wie daar echt verantwoordelijk voor is. Maar wie gaat haar bizarre theorie over een moordende pop nou geloven?

Zelfs Nica gelooft haar eigen verhaal op een gegeven moment niet meer, tót er links en rechts weer mensen dood beginnen neer te vallen. Als haar psychiater tijdens therapie aan komt zetten met een "Good Guy" pop, weet Nica alweer hoe laat het is. Andere details die we hebben gelezen maar gelukkig niet in de trailer zitten, laten we lekker achterwege. Het mag dan Chucky's zevende moordparade zijn, het is wel zo leuk als er nog íéts aan de verbeelding wordt overgelaten!