Daredevil 2003
Daredevil 2003

Uitgerekend op de dag dat het langverwachte derde seizoen van Daredevil in première gaat bereikt ons het nieuws dat Ben Affleck zelf heeft toegegeven dat zijn versie van The Devil of Hell's Kitchen uit 2003 “best wel suf” was.


“This movie was kinda silly”
Affleck heeft zich al vaker negatief uitgelaten over zijn eerste uitstapje in het superheldengenre, maar zijn nieuwste opmerkingen komen uit een aparte context: hij zegt dit namelijk in een documentaire over hoe handicaps in films worden uitgebeeld. In het onderstaand fragment vertelt Ben hoe hij het spelen van een blind personage het meest interessante vond aan Daredevil, om daar dus aan toe te voegen: “A lot of the other things about this movie were kinda silly”, oftewel “Voor de rest was deze film best wel suf”.

Hap-slik-weg aanpak
Na het succes van de eerste X-Men en Spider-Man doken filmstudio's begin deze eeuw bovenop het comic book-genre, maar gingen er daarbij te vaak vanuit dat het publiek toch wel zou komen, en dat de films dus niet goed hoefden te zijn. Daredevil was één van de eerste Marvel-strips die het slachtoffer werd van deze hap-slik-weg aanpak. Wel leerde Ben tijdens de opnames Jennifer Garner kennen, dus zo kwam er toch nog iets moois uit voort.

Article continues after the ad

“Fantastische vertolking”
Ook al werd de Daredevil-film slecht ontvangen, toch kreeg Ben’s vertolking lof uit onverwachte hoek: acteur Charlie Cox, die de blinde misdaadbestrijder speelt in de veel betere Netflix TV-serie, vindt namelijk dat Affleck de rol van Matt Murdock “fantastisch” speelde. Voor het derde seizoen van een beduidend meer fantastische Daredevil kun je vanaf vandaag terecht bij Netflix.