Yifei Liu als Mulan

Disney stampte alleen al dit jaar meerdere live-action-remakes uit de grond en ook volgend jaar staat er al weer een toppertje in spé klaar: Mulan! Check hier de eerste trailer.

Article continues after the ad

Disney is met Dumbo, Aladdin en over twee weken The Lion King extreem lekker bezig met die live-action-remakes van animatieklassiekers. Hier kunnen we Mulan aan toevoegen. De Chinese krijgslegende ziet er weer erg tof uit in haar eerste trailer.
 


Wat weten we over Mulan 2020?

Mulan (1998) spreekt nog altijd tot de verbeelding. Het verhaal over een meisje dat haar vaders plek in ’t Chinese leger overneemt, en zich vermomt als man, is een echte classic. Helaas moeten we het met deze remake zónder die iconische meezingers als I’ll Make A Man Out Of You doen.
 


Mushu

Chinese grootheid Yifei Liu (Once Upon a Time) kruipt in de huid van Mulan. Naast nummers, ontbreekt volgens geruchten ook Mushu. Het beschermdraakje met de stem van Eddie Murphy zou in deze remake plaats moeten maken voor een of andere feniks. Wat we wél krijgen? Chinese gevechtskunstenaars Donnie Yen en Jet Li samen in één film!

 


Mulan draait vanaf 27 maart 2020 in de bioscoop.