Weet je dat Hollywood-grootheid Angelina Jolie ook films regisseert? Haar nieuwste film, First They Killed My Father, is haar eerste Netflix-titel.

Article continues after the ad

Loung Ung

Jolie staat erom bekend heftige films te regisseren en First They Killed My Father is geen uitzondering. Het drama vertelt het waargebeurde verhaal van de Cambodjaanse Loung Ung, een schrijfster en mensenrechtenactiviste, die op erg jonge leeftijd wist te overleven gedurende het Khmer Rouge-regime. De film ziet er indrukwekkend uit, dus wij zijn benieuwd! 

Khmer Rouge

Het dodelijk regime kwam in 1975 aan de macht en voerde vier lang het bewind in Cambodja. De Khmer Rouge is vooral berucht geworden door het systematisch uitroeien van al hun vermeende tegenstanders. Bij deze genocide kwamen naar schatting 1,5 tot 3 miljoen mensen om het leven. In 1979 viel het Vietnamese leger Cambodja binnen en werd de Khmer Rouge afgezet. 

Controverse

Jolie kwam vorige week in opspraak nadat Vanity Fair schreef over een controversiële casting-techniek die ze zou hebben gebruikt. Naar verluidt werd er geld aangeboden aan weeskinderen en werd dit geld vervolgens weer afgepakt. De actrice noemde het stuk ‘onjuist en bedroevend’. Het zou volgens haar gaan om een improvisatie-oefening. 

First They Killed My Father is vanaf 15 september te streamen op Netflix.