Regisseur Steven Soderbergh heeft de smaak te pakken. Na Logan Lucky komt de Oscarwinnaar 22 november met zijn nieuwe westernserie Godless, die exclusief te zien zal zijn op Netflix.

Article continues after the ad

Godless

In eerste instantie lijkt Godless netjes alle westerncliché’s af te vinken, maar toch heeft het verhaal iets meer omhanden. Voormalig crimineel Roy Goode is op de vlucht voor zijn oude moordzuchtige bende en besluit te schuilen in het door vrouwen geregeerde dorpje La Belle. Aldaar ontmoet-ie de geharde weduwe Alice Fletcher, die samen met de rest van de vrouwen een meedogenloos front gaat vormen om de bende buiten de dorpsgrenzen te houden.

Een western waarin vrouwen een keer niet de was schrobben, maar gewoon net zo bad-ass zijn als menig cowboy; dat klinkt goed! De foto’s zien er in ieder geval veelbelovend uit. Check ze in de galerij hierboven. 

Talent all over

Er is overigens flink wat talent verbonden aan de serie. Naast Soderbergh heeft Netflix de Oscargenomineerde schrijver Scott Frank (van Minorty Report en Out of Sight) weten te strikken voor de eerste aflevering. Aanstormend talent Jack O’Connol neemt de rol van Roy Goode op zich, Michelle Dockery speelt Alice Fletcher en Jeff Daniels kruipt in de rol van Frank Griffin, een gewetenloze bendeleider.