Abatutu de kat

We beginnen meteen te blazen als we horen dat er een nieuwe film met katten komt na het traumatische debacle dat Cats heet. Maar gelukkig gooit Netflix het met de nieuwe film Poeslief: een ode aan de kat over een hele andere boeg. Kijk dan hoe schattig, die Abatutu!

Article continues after the ad

Abatutu trippelde de afgelopen jaren over menig filmset heen. WiplalaSuperjuffie, Dokter Tinus, diverse commercials én De Wilde Stad - zomaar een greep uit zijn majestueuze cv. Een eigen film voor zijne koninklijke katheid was de enige logische stap voor zo'n A-lister op pootjes. Netflix dropte zojuist de eerste trailer en dat is puur genieten!


Waar gaat Poeslief: een ode aan de kat over?

"In 2020 riep Abatutu kattenbaasjes uit het hele land op om hun kattenfilmpjes te delen voor een film waarin de Nederlandse huiskat centraal staat", legt Netflix uit. "De grappigste en liefste inzendingen zijn geselecteerd en samen met het verhaal over Abatutu zelf te bekijken in Poeslief: een ode aan de kat."

Nicolette Kluijver

Misschien herkende je haar stem al uit de trailer: Nicolette Kluijver sprak de film in! "Met de hulp van vele andere katten heeft Abatutu de grappigste en liefste kattenvideo’s verzameld en voorziet hij de filmpjes van commentaar. Ook geeft Abatutu een exclusief kijkje in zijn leven als 'BK-er'; Bekende Kat." We wisten tot vandaag niet eens dat deze film bestond en nu is het eigenlijk de enige film die we écht MOETEN zien... en wel nu! Helaas moeten we nog even wachten...

Poeslief: een ode aan de kat staat vanaf 5 juni op Netflix. De nieuwe Netflix-releases van mei maken het wachten iets draaglijker.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.