busje Into the wild

Het wereldberoemde busje, dat zijn bekendheid dankt aan de film Into the wild, is door de autoriteiten van Alaska weggehaald. Ze kunnen de veiligheid van de toeristen niet meer waarborgen.

Article continues after the ad

De bus kent een rijke geschiedenis. Zo'n zestig jaar geleden is het voertuig langs een pad achtergelaten en sindsdien diende het als een ware schuilplaats voor jagers. 

Leven in de wildernis

Het bekendste verhaal is die van Christopher McCandless, waar zowel het boek als de film Into the wild op is gebaseerd. Deze avonturier probeerde in de jaren '90 van de vorige eeuw te overleven in de wildernis, maar helaas was die reis niet van lange duur. In 1992 overleed hij aan de gevolgen van hongersnood.

Gevaarlijke trip

Na de verschijning van zowel het boek als de film maakten honderden fans en toeristen plannen om naar het busje op zoek te gaan, maar dat was lang niet zo makkelijk als misschien werd gedacht. Aangezien het voertuig namelijk diep in de bossen stond, moesten bezoekers onder andere een wilde rivier oversteken. Twee mensen kwamen hier eerder om het leven en diverse mensen moesten gered worden omdat ze niet verder konden. De staat heeft daarom nu besloten om het busje weg te halen, ook omdat het voertuig onderhoud nodig heeft wat duur en gevaarlijk is.

Wat er nu precies mee gaat gebeuren, is niet duidelijk. Bekijk hieronder de beelden!