De cast van De Beentjes van Sint-Hildegard

Vóór de coronacrisis was er één Nederlandse film die het uitzonderlijk goed deed: De Beentjes van Sint-Hildegard. Deze dramedy met Herman Finkers in de hoofdrol maakt nu een extra grote comeback in de heropende bioscoopzalen.

Article continues after the ad

Dat schrijft RTL Boulevard. Sinds vandaag kunnen we ein-de-lijk weer een bioscoopje pakken (dat gaat ongeveer zo) en dat is uiteraard de uitgelezen kans om De Beentjes van Sint-Hildegard alsnog te checken als je dat nog niet gedaan had. De film kreeg een mooie ontvangst van het publiek en ontpopte zich tot een grote hit.

Meer zalen

De Beentjes van Sint-Hildegard gaat nu in 170 zalen draaien. Dat zijn er zo'n vijftig meer dan vóór de sluiting van bioscopen. Tot nu toe ging de film al over die magische grens van 500.000 bezoekers. En dat zijn er best wel veel voor een Nederlandse film.

De Beentjes van wat?

In De Beentjes van Sint-Hildegard volgen we het huwelijk van Twentenaren Jan (Herman Finkers) en Gedda (Johanna Ter Steege). Na 35 jaar voelt het voor Jan allemaal als één grote verstikking. Hij ervaart de liefde en (extreme) zorg van Gedda als benauwend. Wat volgt is een droogkomische 'ontdekkingsreis' voor Jan; wat wil hij nu eigenlijk écht?