John van den Heuvel kan de komende tijd niet naar de studio van RTL Boulevard komen. De Amsterdamse ‘driehoek’ van burgermeester Femke Halsema, hoofdofficier van justitie Nicole Zandee en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg vindt dat de live-uitzendingen te gevaarlijk zijn. 

De dreiging van een aanslag door criminelen is te groot. Van den Heuvel blijft wel te zien bij Boulevard, maar dan via een verbinding met de studio. Hij is zelf niet blij met de keuze, omdat hij vindt dat de maatregel het slechts denkbare signaal aan het criminele milieu is.

Article continues after the ad

Beveiligd

Van den Heuvel wordt al sinds december beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Bij Linda’s Zomerweek gaf John aan te vermoeden wie achter de bedreiging zit en deed hij een boekje open over hoe zijn leven eruitziet onder politiebescherming.

Videoland

In september van vorig jaar maakte John een misdaaddocumentaireserie: Motorbendes Onder Vuur. Hierin praat hij met onderzoeksleiders van politie en het OM over het escalerende geweld bij verschillende motorclubs. Het is niet duidelijk of de dreiging ook nu weer uit deze hoek komt.

 

Nederlaag

John van den Heuvel was gister al te zien met een video-verbinding tijdens de RTL Boulevard-uitzending. ‘Tot op heden is alles in het werk gesteld om me mijn werk als journalist te laten blijven doen, maar het is jammer dat een belangrijk platform voor mij nu een stuk moeilijker te bereiken valt’, zo vertelt John. ‘Het is een nederlaag voor de journalistiek.’

RTL Boulevard gemist? Bekijk hier de uitzending terug.