The Old Guard, Netflix, vervolg

De actiefilm The Old Guard is een daverend succes op Netflix, maar dat betekent niet automatisch dat er snel een deel twee komt. Bedenker Greg Rucka denkt er het zijne van.

Article continues after the ad

"Er zijn discussies geweest", onthult hij in een interview met Discussing Film. "Er is alleen nog niets bevestigd en ik denk ook niet dat er snel een beslissing zal worden genomen. De keuze om er nog een te maken, wordt genomen door mensen die ver buiten mijn bereik liggen."

Niet nodig

Greg Rucka zou het echter wel leuk vinden en heeft vast net als hoofdrolspeelster Charlize Theron allerlei ideeën hoe het verder kan gaan. Alleen denkt hij niet dat een tweede film echt nodig is om het verhaal rond te krijgen. "De film heeft een gesloten eind en ik denk dat hij daardoor erg bevredigend is. Natuurlijk is er altijd meer dat je kunt doen met een tweede film en daar is ook absoluut de mogelijkheid voor, maar het verhaal vraagt er niet om." 

Succesvolle film

Netflix zou echter wel gek zijn als ze niet denken aan een tweede film. The Old Guard met de Nederlandse Marwan Kenzari stond binnen een week al in de top-10 van meest bekeken films op Netflix ooit en heeft in 4 weken 72 miljoen huishoudens bereikt. Met dat laatste aantal komt deze film net onder Murder Mystery maar net boven The Irishman te staan in het onlangs uitgebrachte hitlijstje.

Hoor jij nog niet bij die 72 miljoen huishoudens? Bekijk dan snel de trailer hieronder en laat je overtuigen.

The Old Guard is te zien via Netflix.