De Russische overheid gaat mogelijk Disneys nieuwe film Beauty and the Beast verbieden. In de film is voor het eerst een homoseksueel personage te zien en dat zint minister van Cultuur Vladimir Medinsky maar niets.

‘Homoseksuele propaganda’

Dat meldt de BBC. De Disneyfilm zou een controversiële Russische wet uit 2013 overtreden die 'homoseksuele propaganda' onder jongeren verbiedt. Een parlementslid van president Poetins partij Verenigd Rusland dringt erop aan dat Medinsky de film eerst bekijkt om te controleren of de bewuste scènes aan de wet voldoen. Zo niet, dan moeten er volgens hem maatregelen genomen worden om Beauty and the Beast 'volledig te verbieden.'

LeFou

Het eerste homoseksuele karakter in een Disneyfilm ooit is LeFou, het maatje van Belle's bewonderaar Gaston. LeFou (gespeeld door Josh Gad) is nog niet helemaal zeker van zijn gevoelens voor zijn vriend.

"Hij is behoorlijk in de war over wat hij nu eigenlijk wil. Het is iemand die er pas net achter komt dat hij dit soort gevoelens heeft", zei regisseur Bill Condon hier eerder over. Volgens een aantal recensenten die de film al hebben gezien, wordt de homoseksualiteit van LeFou echter nergens openlijk benoemd.

Boycot

Eerder werd bekend dat een bioscoop in het conservatieve Alabama de voorstellingen van Beauty and the Beast al heeft geschrapt vanwege de geaardheid van LeFou.

Beauty and the Beast

Volgens de planning moet Beauty and the Beast op 16 maart in de Russische bioscopen verschijnen... als dit nog doorgaat. Emma Watson kruipt in de huid van Belle, Beest wordt gespeeld door Dan Stevens en Luke Evans vertolkt de rol van Gaston. In Nederland kun je vanaf 29 maart de film zien.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.