Beau van Erven Dorens in Floradorp

Beau van Erven Dorens liep anderhalf jaar rond in Floradorp om erachter te komen wat de inwoners van dit kleine dorpje drijft. Samen met bewoner Hannie schoof Beau gisteravond bij Jinek aan om te praten over dit maatschappelijk betrokken programma en legde hij uit hoe dit concept werd geboren.

Article continues after the ad

"Als ik het snel vertel: ik had programma's over daklozen en allerlei andere toestanden gemaakt en ik dacht: ik wil weleens een hele wijk aanpakken en gewoon kijken wat er gebeurt", legt hij uit. "We zijn op tv namelijk veel aan het praten over mensen, maar ik wil er weleens induiken." En zo gezegd, zo gedaan! 

Bijzondere ontmoetingen

De presentator kwam al snel uit bij het Floradorp in Amsterdam en dat trok wel zijn interesse. "Het is zo'n esthetisch en prachtig clubje. En in 1927 is dat gestart als een soort wijk om verkrotting tegen te gaan in de Jordaan in Amsterdam. Allemaal mensen van de Jordaan werden daar toen ingestopt", vertelt hij uitgebreid aan zijn directe collega van RTL. Zijn allereerste ontmoeting met iemand daaruit was dan ook heel bijzonder. "Ik fietste daar rond en kwam Marie tegen. En Marie trekt me meteen naar binnen en voordat ik het weet zit ik daar anderhalf uur te kletsen." Toen wist Beau: hier moet ik iets mee.

Beluister hier wat Beau nog meer te zeggen had over het Floradorp en deze bijzondere vrouw. 

Bijzonder en integer programma

Naast deze bijzondere 84-jarige dame staat Beau in de show nog veel meer te wachten. Zo leert hij de 50-jarige Esmeralda kennen die voedselpakketten uitdeelt aan minderbedeelden en de dakloze Bas (52) beter bekend als 'Bas de piraat'. Verder ontmoet hij artistiek talent Remon (26), de rasechte Floradorper Patrick (41) en het Syrische gezin bestaande uit ouders Melia en Mustafa en hun drie kinderen, die twee jaar geleden naar Nederland zijn gekomen en hun best doen om te integreren. Het is duidelijk: dit wordt weer als vanouds een bijzonder programma, precies zoals we die van Beau kennen.

Bekijk hier de teaser. Beau in Floradorp is vanaf 2 maart elke dinsdag te zien om 21.25 uur bij RTL 4