Beau van Erven Dorens

Het programma van Beau is dan misschien een groot succes bij de kijkers, maar de coronacrisis zorgt bij de presentator toch voor wat financiële problemen. In de nieuwste editie van tijdschrift LINDA vertelt hij over zijn 'zakelijke nachtmerrie'. 

Tonnen vliegen eruit

Voor de camera gaat het bijzonder goed met de presentator (bekijk hier zijn beste tv-momenten!), maar Beau's eigen producties liggen nu allemaal stil. “Boven mijn eigen bedrijf hangen donkere wolken: ik heb zeven man in dienst die nu niets kunnen doen, terwijl we moeten draaien voor mijn nieuwe reportageprogramma." Dat komt omdat hij in de programma's die hij maakt veel lichamelijk contact heeft met anderen. “Ik maak televisie die letterlijk op de huid zit – ik omhels mensen, kruip naast ze op de bank; dat kan allemaal niet meer.” Beau kan ook niet overstappen op andere formats, omdat de mediawereld dat nu niet toelaat. “Omdat de mediawereld op z’n gat ligt, verkoop je ook geen nieuwe ideeën, dus de tonnen vliegen er momenteel uit.”

Petje af naar vitale beroepen

Hij maakt wel duidelijk dat hij weet dat anderen het slechter hebben. Hij heeft dus iets meer zelfkennis dan René Froger. Hij vraagt nog even aandacht voor de onderbetaalde mensen in de vitale beroepen. "Als het niet zo treurig was, zou je er bijna om lachen: alle mensen die wij financieel hebben uitgekleed – schoonmakers, verplegers, leraren – zijn degenen aan wie we nu het meest hebben.” 

Article continues after the ad

Beau is niet de enige BN'er die klaagt over zijn financiële problemen. Ook Geer en Goor verliezen tonnen en zelfs Sylvie Meis heeft financiële problemen.