Beau van Erven Dorens en Angela de Jong

Angela de Jong liet zich enkele weken geleden in een column uit over Beau van Erven Dorens' nieuwste show RTL Exclusief. Deze felle opmerkingen deden duidelijk wat met de presentator... maar of dat was wat Angela voor ogen had, is de vraag.

Article continues after the ad

Hij praat erover met Ruud de Wild in zijn podcast 30 Minuten Rauw.

Belaagd door columnisten

"Steeds minder", reageert Beau van Erven Dorens op de vraag of hij zich überhaupt iets aantrekt van kritiek van andere mensen. "Vroeger wel ja. Dat je dus wordt belaagd door allerlei columnisten over wat voor een bal je bent. Ik vond dat lastig, maar tegenwoordig helemaal niet meer zo. Kijk, Angela de Jong neemt mij vaak op de korrel, iedereen, maar ik vind dat helemaal niet erg", zegt hij haast lachend.

Appcontact met Angela

Hij snapt zelfs wel waar haar kritiek op RTL Exclusief vandaan komt. "Laatst moest ik zelfs heel hard lachen, want het ging over RTL Exclusief dat elke week anders was. Toen heb ik haar geappt met: 'je hebt helemaal gelijk'. Ik kreeg daar dus helemaal de slappe lach van. Het is namelijk ook elke week anders; we proberen een soort vorm te vinden." 

Geen hoge druk

Ruud is wel benieuwd of hij dit nu kan hebben omdat hij toch wordt gezien als 'een van de succesvolste presentatoren' van het moment. "Nee, ik kan het hebben omdat je leer om je er helemaal niet van aan te trekken. Ook als mensen me helemaal de hemel in prijzen, daar heb ik ook steeds minder mee. Vroeger vond ik het fantastisch, knipte ik het uit en hing ik het bij wijze van spreken op, maar nu doet dat me minder", legt hij uit.

Online reacties uitschakelen

Het boeit hem dan tot op zekere hoogte ook niet wat mensen nu echt denken van zijn shows. "Ik denk dat het niet zo goed is om jezelf helemaal te laten runnen door wat anderen van je vinden. Ik kijk ook niet naar Twitter, ik kijk niet naar Instagram en ik kijk niet naar wat mensen allemaal vinden. Ik kijk naar mijn gezin, mijn vrouw, mijn ouders, mijn vrienden en that's it." Dat is nog eens een fijne gedachte!

Beluister hieronder de gehele podcastaflevering met Beau terug.