Beau, vaccinatie

Het was Beaus allergrootste wens: om zich live in de studio van zijn talkshow te laten vaccineren. Hij schakelde de hulp in van Ernst Kuipers, en zo geschiedde. Vanavond vond het spannende prikmoment plaats!

Article continues after the ad

Zijn altijd strakke pakkie ruilde hij in voor een lekker luchtig spijkerblouseje! 


Beau staat te springen

Ondanks dat dit vooraf ging aan een gesprek over prikangst was daar bij Beau (uit 1970) geen sprake van. "Ik wil graag het goede voorbeeld geven, dus je geeft mij hier Janssen? Daar hoef ik er maar één van", legt hij het even kort uit aan zijn publiek. "Ik heb er ontzettend veel zin in. We hebben het er zo lang over gehad." En zo gezegd, zo gedaan. Die prik ging erin! 


'Prik van vreugde'

Kort daarna voelde de talkshowhost aan zijn arm dat er geprikt was, maar daar bleef het bij qua bijwerkingen tot het einde van de aflevering. "Het is een prik van vreugde, want nu denk ik: ik kan weer naar het buitenland, kan ik weer gaan knuffelen met mijn vader en moeder. Voor mij is het een zege, maar als je daar anders over denkt: ook prima." Hij moest natuurlijk wel nog even vijftien minuten in de gaten worden gehouden (en met al die positieve dingen zo'n twee weken wachten), maar dat deed hij volledig in stijl


Diverse reacties

Je wel of niet vaccineren is een gevoelig onderwerp, dus op Twitter liepen de reacties als vanouds flink uiteen. Zo roepen mensen hem uit tot 'held', maar zijn er ook mensen die weigeren te kijken naar 'deze propaganda'. Lees hier enkele reacties.

Beau is alleen morgen nog om 22.00 uur te zien op RTL4. Vanaf volgende week neemt Humberto Tan zijn plaats over.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.