Beau van Erven Dorens, borsthaar

Wie aan Beau van Erven Dorens denkt, denkt nu niet automatisch aan zijn ontblote bovenlijf. Maar op Instagram heeft hij onlangs een sneak peek gegeven en wat blijkt... zijn borsthaar mag er wezen! 

Article continues after the ad

De presentator komt met een gladgeschoren kin altijd goed voor de dag. Maar wie verder kijkt, ziet dat hij helemaal niet vies is van wat haar op zijn lijf. En daar wil hij nu wat over zeggen ook. "Hier een bericht van het Borsthaar Liberation Front. (Met het risico dat ik gecancelled word door de wax in-wax out-puristen, uiteraard.) Wij zeggen: borsthaar matters. (Met het risico dat ik me nu met ‘matter’ een beladen term toe-eigen, die voorbehouden is aan werkelijk belangrijke ‘matter’. Wij van het BLF zijn van het vrije borsthaar en vrijheid in het algemeen."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hier een bericht van het Borsthaar Liberation Front. (Met het risico dat ik gecancelled word door de wax in-wax out-puristen, uiteraard.) Wij zeggen: borsthaar matters. (Met het risico dat ik me nu met ‘matter’ een beladen term toe-eigen, die voorbehouden is aan werkelijk belangrijke ‘matter’.) Wij van het BLF zijn van het vrije borsthaar en vrijheid in het algemeen. (Met het risico dat ik mij met die universele vrijheidswens niet afzet tegen mensen met al dan niet abjecte ideeën, maar mij juist aan hun kant schaar.) Wij zingen graag met ontbloot bovenlijf hardop mee met Motownmuziek uit de jaren 70 van mensen die zelf nauwelijks borsthaar hebben, zoals James Brown! Wij van het BLF dragen mondkapjes in winkels en openbare ruimtes, voor onszelf, maar vooral voor anderen, omdat we het cool en fijn vinden om in een samenleving te leven waarin je voor elkaar opkomt. En we zijn in Nederland toch een beetje familie, met z’n allen. Maar als iemand geen mondkapje opzet, dan wurgen wij hem niet, wij schelden hem niet uit voor koekenbakker, nee: wij lachen hem vriendelijk toe vanachter ons mondkapje. Van lachen en elkaar de vrijheid gunnen word je sowieso blijer dan van elkaar schuimbekkend de maat nemen en het hoofd inslaan. Dan wordt het een hele lange winter. Heb je toch zin om iemand het hoofd in te slaan, omdat je woedend bent op alles, dat kan gebeuren, ik ben het ook weleens, niemand is onfeilbaar, hou je dan in en doe dan zoals de mensen van het Borsthaar Liberation Front: HAVE A BREAK, HAVE A KITKAT! (Met het risico dat deze tip een reeks van woedende reacties ontlokt van mensen die woedend zijn omdat ze zogenaamd niet woedend mogen zijn. Tegen hen zeg ik: wees vooral woedend, dat is ook vrijheid, maar reken niet op het BLF.)

Een bericht gedeeld door Beau van Erven Dorens (@beauvaned) op

Ander statement

Wie denkt: vervelen die BN'ers zich zo erg dat ze over hun borsthaar gaan schrijven? Geen paniek! Beau heeft eigenlijk een heel ander doel met zijn boodschap, zo blijkt als je tussen de regels door leest. "Wij van het BLF dragen mondkapjes in winkels en openbare ruimtes, voor onszelf, maar vooral voor anderen, omdat we het cool en fijn vinden om in een samenleving te leven waarin je voor elkaar opkomt. Maar als iemand geen mondkapje opzet, dan wurgen wij hem niet, wij schelden hem niet uit voor koekenbakker, nee: wij lachen hem vriendelijk toe vanachter ons mondkapje." Awh, dat verklaart een hoop!

Zo sexy

Het is alleen de vraag of die boodschap helemaal overkomt. Zijn volgers lijken duidelijk afgeleid door die haartjes onder zijn shirt. "Zonder borsthaar geen echte man naar mijn mening", aldus een volger. "Mannen met borsthaar... vooral de mijne. Zo sexy!" Weten we dat ook weer.