Beau van Erven Dorens gaat nóg een programma over daklozen maken. Dit keer geeft hij de daklozen geen geld, maar een appartement in het nieuwe programma De Sleutel.

Na The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project komt Beau met De Sleutel. Hierin gaat hij verder waar zijn eerdere twee daklozen-programma's stopten en geeft hij zes daklozen een appartement. "Bij Gerrie, Alan en Marco, deelnemers aan het daklozenproject in Amsterdam, heb ik gemerkt dat een groot deel van het verhaal pas begon toen ze een eigen huis hadden gevonden", vertelt Beau. "Met als belangrijkste probleem: hoe hou je dat huis? En hoe vecht je je terug in een samenleving waar je zolang geen deel van hebt uitgemaakt?"

Het programma is gebaseerd op Housing First: een initiatief uit Amerika dat daklozen helpt hun problemen en schulden op te lossen vanuit de veiligheid van een eigen huisje.

Article continues after the ad

Gouden Televizierring

Beau van Erven Dorens won afgelopen maand de Gouden Televizierring voor zijn programma Beau Five Days Inside. Zijn programma De Sleutel is volgend jaar op tv te zien.