Beau van Erven Dorens in talkshow Beau op RTL 4

Beau van Erven Dorens probeerde gisteren in zijn talkshow een wel héél lastig onderwerp in goede banen te leiden. Af en toe vloog het gierend uit de bocht toen Beau de regie verloor middenin een verhitte discussie tussen Peter R. de Vries aan de ene kant en twee AD-misdaadjournalisten aan de andere kant.

Article continues after the ad

En dan hebben we het over Jens Olde Kalter en Yelle Tieleman, die een stuk schreven waarin ze de oud-advocaat van Nabil B, die als kroongetuige optreedt in de grootschalige misdaadzaak tegen Taghi, interviewen. Die advocaat, die anoniem wil blijven, stelt dat het OM hem vertelde "dat het onwenselijk zou zijn als Nabil B. zou samenwerken met Peter R. de Vries vanwege de banden van zijn toenmalige kantoorgenoot Khalid Kasem met Ridouan Taghi", aldus de schrijvers.

Gespannen

Nou, zoals je alleen al uit dit stukje kunt opmaken is het een nogal onnavolgbaar verhaal. Letterlijk. Eigenlijk zou je echte dossierkennis moeten hebben om het allemaal nog enigszins te kunnen volgen. Beau nam tijdens het gesprek meerdere keren actief de regie in handen, 'ook voor de kijkers', benadrukte hij. Toch voelde de sfeer tussen Peter R. de Vries, die zich aan tafel mocht verdedigen, en de twee journalisten... nogal gespannen. Op een gegeven moment viel Beau zelfs een beetje uit tegen Tieleman.

Uitval

Die leek niet zo blij met de manier waarop Beau het gesprek leidde. "Misschien moet je even zeggen...", probeerde hij tegen de presentator te zeggen, maar die kapte 'm resoluut af. "Jij gaat mij helemaal niets vertellen over wat ik moet doen!" Even later, toen het gesprek over anonieme bronnen ging, verweet Tieleman Peter R. de Vries dat hij géén goede misdaadjournalist is. Toen trok Beau het echt niet meer en nam hij het op voor zijn oude Boulevard-makker. "Je komt net kijken als misdaadjournalist! Als je met dat argument komt, dat vind ik zo slecht." En het was nog lang onrustig....

 

Gerard Joling

We kennen Beau vooral van zijn eigenzinnig acties en hartverwarmende interviews, maar deze felle kant laat hij niet zo heel vaak zien. Gelukkig zat good ol' Gerard Joling ook aan tafel. Die hield - toch wel een beetje verrassend - de hele tijd zijn mond, tot het einde van het gesprek. Hij nam een beetje spanning weg door te vragen of hij nu eindelijk eens zijn nieuwe nummer mocht promoten.