Linda de Mol en Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens voelt zich absoluut niet schuldig tegenover Linda de Mol. Hij nam 'haar' quiz Weet Ik Veel over, wat Linda nogal pijnlijk vond. Maar, zo zegt Beau nu: 'zij schrijft ons niet de wet voor'. 

Article continues after the ad

Zoals je inmiddels al wel weet: Linda mocht de shows Weet Ik Veel en Oh, wat een jaar! niet meenemen toen ze RTL voor SBS6 verruilde. Het levert eens in de zoveel tijd ook weer een kleine fittie met Chantal op, die Oh, wat een jaar! - het nieuwe seizoen is vanaf vanavond te zien - overnam. Zo was Linda er een tijdje terug vrij duidelijk over: zij had het in haar positie niet gedaan. Beau gooit er nu weer een schepje bovenop! Hij zorgt voor wending 5674 in de nasleep van Linda's tv-transfer...

Beau vs. Linda

Het AD vraagt of Beau, die maandag weer met zijn talkshow begint, zich schuldig voelt over het presenteren van Weet Ik Veel. "Nee hoor, zo werkt de televisiewereld", zegt hij nuchter. "De zender vroeg of ik het wilde doen en het leek me wel leuk." Volgens Beau hoeft Linda dat niet te zien als een persoonlijke aanval. "Een aardige vrouw die ik hoog heb zitten en met wie ik fijn samengewerkt heb, maar ik doe gewoon waar ik zin in heb. Zij vat dat blijkbaar persoonlijk op, maar zij schrijft ons niet de wet voor. Het niet zo dat wij als een soort horigen moeten doen wat de familie De Mol vindt."

Alles is voor Bassie

Pittige woorden dus van Beau! Gisteren in Jinek deed hij overigens ook al een duit in het anti-Linda zakje. Eva vroeg Chantal Janzen, die er zat om Oh, wat een jaar! te promoten, naar de overname. Ze hield het degelijk en diplomatiek. "Ik heb er wel lang over getwijfeld, natuurlijk wel. Het ligt natuurlijk wel gevoelig, dus daar denk je zeker wel over na." Beau niet. Die ging er met gestrekt been in! Hij gaf Chantal het volgende advies: "Ik zei: ‘Je moet gewoon doen wat je zelf wil en moet niet rekening houden met de familie De Mol en alles is voor Bassie.’ Wij zijn gewoon onderdeel van RTL 4. Ik zeg het maar zoals ik erover denk. Ik vond het een leuk programma. Ze vragen of ik het ga doen en ik ga het gewoon doen."