Beau van Erven Dorens, eikenprocessierups

Beau van Erven Dorens krijgt op social media flink wat kritiek te verduren na zijn 'roekeloze' actie met de eikenprocessierups. De haartjes van deze rupsen kunnen voor veel overlast zorgen bij mensen, maar daar trok de presentator zich gisteren niets van aan. 

Article continues after the ad

Beau had donderdag de 19-jarige Pieter te gast die een oplossing wist voor de eikenprocessieplaag. De presentator nam het bijkomende gevaar alleen niet heel serieus.

Kijk uit!

Kort nadat Pieter zijn oplossing had genoemd om de eikenprocessierups te bestrijden, nam Beau het potje met meerdere rupsen over. "Mag ik hem openmaken?", vraagt de presentator nog om het dekseltje vervolgens zonder twijfel er vanaf te halen. Pieter kan het haast niet geloven. "Kijk uit hoor als je dat wil doen", waarschuwt hij. "Wat doen ze dan?", wil Beau weten. "Ik zou het niet te gek doen. Die brandharen leveren veel irritatie op." Bekijk hier het hele fragment.

Kritiek

Het zijn echter niet de brandharen die momenteel van zich laten horen, maar de mensen thuis. Zij kunnen de roekeloze actie van Beau niet waarderen. "Ja joh, haal die rupsen even lekker uit dat potje. Ze zorgen bij jou vast niet voor jeuk", reageert een Twitteraar op het fragment. "Die Beau is niet helemaal goed bij zijn hoofd." Duidelijke taal! 

Beau is iedere werkdag om 22:00 uur te zien op RTL 4.